5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiOlteni defensivi, cu rezultate normale

Olteni defensivi, cu rezultate normale

De o saptamâna citesc si admir cum Universitatea si UTA au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a atrage atentia opiniei publice asupra acestui joc, pentru ca ar fi derbiul provinciei, un meci al orgoliilor. S-au umflat unii pe altii degeaba, pentru ca jocul ambelor echipe a fost mediocru.


A câstigat UTA pentru ca a fost mai curajoasa. A riscat mai mult pe linia de fund si a adus un om in plus la mijloc, pentru a controla jocul si pentru a ataca poarta cu trei – patru jucatori. Aradenii au dominat teritorial, dar le-a lipsit inventivitatea. Universitatea, subtirica si delicata, a mers la Arad cu avionul, dar nu a surprins pe nimeni, nici ca joc si nici ca organizare. Craiova a practicat un joc defensiv fortata si de gazde, prin jocul lor aproape de careul nostru. Si iesirea noastra din aparare a fost greoaie, chiar daca reuseam sa declansam contraatacul.


Dupa pauza am facut acelasi lucru. Parca ii invitam pe aradeni sa vina peste noi. Aceasta idee tactica s-a dovedit catastrofala pâna la urma pentru Craiova, iar rezultatul sta marturie. Imi pare rau, dar trebuie sa va atrag atentia ca ati inceput sa jucati exact ca la debutul campionatului. Ati uitat cumva de meciurile bune facute impotriva Rapidului, Urziceniului, Nationalului sau Jiului?


Am vazut in meciul cu UTA câtiva tineri talentati, probabil viitoare certitudini. Dar, din câte stiu eu, pâna la acest joc unii dintre ei au evoluat in acest sezon numai in amicale.


Glumind putin, pot spune ca Universitatea a fost la Arad „subtirica la mijloc, tragi cu pusca nu ia foc“. Cu alte cuvinte, cu o defensiva care se clatina, cu mijlocasi care nu tin de minge si cu doua contraatacuri in tot meciul nu poti emite pretentii la un rezultat bun. Fotbalul are o regula clara: cu cât mingea este mai mult in posesia echipei tale, cu atât este mai putin pericol pentru poarta ta. Iar oltenii au facut exact invers. Prea repede le dadeau mingea adversarilor.


Daca Universitatea a fost aproape de o remiza alba, Pandurii a si obtinut-o, la Pitesti. Argesenii si-au dorit foarte mult victoria datorita situatiei precare din clasament. Si pentru ca veneau dupa o serie de rezultate pozitive. Dar s-au lovit de Pandurii, formatie care nu mai crede de mult in infrângeri. Am vazut o echipa FC Arges neputincioasa, fara clarviziune in atac. Probabil ca de aceea isi doreste si Dorinel sa revina pe teren. In schimb, gorjenii s-au asezat pe trei linii, asteptând sa declanseze contraatacul cu trei – patru jucatori, dar nu au reusit sa si marcheze.


Rezultatele „pandurilor“ nu sunt intâmplatoare. Cred ca toate formatiile cu care vor juca vor avea probleme, pentru ca la Târgu Jiu s-a construit o echipa mare de provincie. Condescule, felicitari pentru consecventa si vointa! Antrenorului Neagoe ii doresc bafta in continuare si sa ramâna acelasi tehnician modest in declaratii, care tace si face. Emeritului „Tâca Zamfir“ ii transmit sa nu mai fie si acum botos, pentru ca Pandurii se exprima la nivelul celor mai bune echipe din campionat. Vorba „Piticului“: trebuie constanta.


Inchei prin a spune ca ambele meciuri, de la Arad si Pitesti, au avut cam aceeasi dinamica, dar a diferit rezultatul. Pentru ca fotbalul mai are si reguli nescrise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII