9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDai un leu si stai in fata

Dai un leu si stai in fata

Eventuala modificare a stemei a stârnit reactii din partea suporterilor si a fost speculata de mass-media. Asa s-a intâmplat si atunci când George Ilinca a vrut sa schimbe look-ul leului, dar si in perioada in care actualul patron al Stiintei era doar presedintele executiv al lui Dinel Staicu. Cu actuala sau cu vechea stema, Universitatea cauta insa cu disperare drumul spre Divizia A, acolo unde ultimele generatii de suporteri se obisnuisera sa o vada.


Mai putin conteaza acum daca echipa va promova cu leul pe stema, orientat spre stânga sau spre dreapta. Pâna la urma, poate sa stea si-n profil sau chiar cu spatele. Doar suntem in plina liberalizare. Momentul ales de Adrian Mititelu pentru a-si face cunoscute planurile legate de stema a fost insa prost ales. Si asta cel putin din doua motive.


O data, pentru ca in acest moment principala preocupare a oficialilor olteni ar trebui sa fie exclusiv pregatirea echipei pentru returul acestui campionat, care nu se anunta deloc usor. A recunoscut-o chiar Mititelu, o stie si Ovidiu Stinga, sunt constienti si jucatorii. In aceste momente, conteaza mai putin pentru suporteri ca leul a fost „imprumutat“ de pe stema judetului sau ca are legatura doar cu o parte (fie vorba intre noi, cea mai frumoasa) din istoria Stiintei.


A doua, pentru ca patronul Universitatii stia ca, ori de câte ori a aparut aceasta idee, reactiile au fost contra „stilizarii“ stemei. Macar din acest considerente, mai-marele juvetilor putea fi mai precaut. La vara, când echipa va fi in Divizia A, asa cum visam cu totii, probabil, contestatarii se vor fi imputinat considerabil, acceptând ideea in perspectiva unui nou inceput de drum.


Ca sa nu mai spunem ca, dincolo de finalizarea unui proiect de maxima urgenta, repromovarea Universitatii Craiova va insemna si un important capital de imagine pentru ambitiosul Adrian Mititelu, pe care suporterii chiar l-ar putea invita sa „ia loc“ pe stema daca isi va tine promisiunile si va duce Craiova in Europa, asa cum s-a laudat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS