7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Copie la indigo

In urma cu citiva ani Universitatea era pe „val“, ocupa podiumul si detinea jucatori foarte valorosi, in majoritate componenti ai echipei nationale. In plus, nu ducea lipsa de nimic. Incet-incet, acest euforic moment din viata suporterilor olteni s-a stins, cunoscind, la scurt timp, reversul medaliei: retrogradarea.


Asa se intimpla acum in Banat, unde Poli Timisoara, de fapt Fulgerul Bragadiru, beneficiaza de o forta financiara impresionanta, un lot de fotbalisti cu o carte de vizita bogata si un antrenor tinar, capabil de performanta. La inceputul acestui sezon competitional, toata lumea vedea gruparea de pe Bega favorita la titlul de campioana, obiectiv normal daca socoteai valorile alb-violete.


La fel ca Universitatea de anul trecut. „Ne batem la titlu“, spuneau oficialii alb-albastri ai acelor vremuri. Si au avut dreptate. Nimeni nu ne-a luat titlul… de „lanterna rosie“. Nimeni nu s-a dat la o parte cind a jucat Universitatea, lucru pe care nu l-au facut nici adversarele lui Poli, iar superechipa lui Olaroiu ocupa, momentan, un loc modest in Divizia A, fiind protagonista a doua victorii, trei egaluri si doua infringeri. Noua puncte in sapte etape, minus trei la „adevar“. Cine ar fi crezut acest lucru? Declinul este abia la inceput, scandalurile din sinul echipei, nemultumirea fanilor fata de evolutii si rezultate imi par niste lucruri foarte cunoscute. Poli sa fie oare geamana Universitatii? Pai da. Acelasi public patimas si exigent, aceleasi dezamagiri survenite in urma unor obiective marete, anuntate cel putin timpuriu daca nu hazardate, si rica dintre cei care ocupa functii in „hibridul“ de pe Bega, simptome binecunoscute. Incotro? Pai Universitatea s-a ales cu o pata in „cazier“, de care nu v-a scapa niciodata.


Cu toate ca Timisoara beneficiaza de toata sustinerea mai-marilor din Capitala, nu ar fi exclus ca, in viitorul foarte apropiat, sa fim martorii unui nou episod in care orice grupare din provincie, care emite pretentii, sa devina, in scurt timp, victima sistemului invechit, coordonat de marile puteri din Bucuresti. Sa fie oare Poli?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS