11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVacante si calatoriiÎncă o destinaţie de vacanţă de pe Aeroportul Craiova

Încă o destinaţie de vacanţă de pe Aeroportul Craiova

După Turcia şi Egipt, destinaţii de vacanţă către care se va putea zbura în acest an de pe Aeroportul Internaţional Craiova, joi a fost anunţată oficial o nouă cursă pentru sezonul estival 2021. Este vorba de cursa Craiova - Forli (Italia), un oraş situat în partea de nord a țării, în regiunea Emilia-Romagna, de unde se poate ajunge uşor la Ravenna, Rimini, Bologna şi chiar Florenţa.

O nouă destinaţie de vacanţă va fi disponibilă, din luna iunie, de pe Aeroportul Craiova. După Antalya, Bodrum şi Hurghada, staţiuni către care se va putea zbura în acest an de la Craiova, la care se adaugă şi cursa charter către Sharm El Sheikh (Egipt), din Bănie se va putea decola, mai nou, şi către Forli.

Un oraş frumos situat în partea de nord a Italiei, în regiunea Emilia-Romagna, de unde se va putea ajunge uşor, cu maşina, la Ravenna, Rimini, Bologna şi chiar Florenţa. Zborul va fi operat de compania greacă Lumiwings. Anunţul oficial a fost făcut, joi, de conducerea Aeroportului Craiova şi cea a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, în baza parteneriatului încheiat cu TAL Aviation Group (Israel). 

Încă o destinaţie de vacanţă de la Craiova: Forli

Cursele Craiova – Forli urmau să înceapă din 23 aprilie, dar pentru că Italia este în lockdown, din cauza pandemiei de coronavirus, ele au fost amânate pentru data de 4 iunie.

„Compania Lumiwings va opera de la Craiova două zboruri pe săptămână, lunea şi vinerea. Este vorba de zboruri Forli – Craiova – Forli, dar targhetăm şi Sicilia, pentru că avem legături bune prin Forli. Flota cuprinde două avioane în momentul de faţă, un Boeing 737 – 300, cu 139 de locuri, şi un Boeing 737 – 400, cu 168 de locuri, în clasa Economy, dar ele pot fi configurate şi pentru clasa Business. Până la sfârşitul lunii aprilie o să mai vină însă alte două avioane de acelaşi model“, a spus Iulian Scrieciu, reprezentantul TAL Aviation Romania. „Tarifele pornesc de la 45 de euro şi includ şi bagaj de cală şi «snacks and refreshment» la bord. Deci nu vorbim de o companie low-cost, ci de una pe stilul clasic, tradiţional, care îşi respectă pasagerii“, a mai afirmat Iulian Scrieciu.

Încă o destinaţie de vacanţă de pe Aeroportul Craiova: orașul italian Forli
Încă o destinaţie de vacanţă de pe Aeroportul Craiova: orașul italian Forli

Acesta a anunţat şi o promoţie pe care o oferă compania Lumiwings: aceea că pasagerii îşi pot lua cu ei animalul de companie (câinele sau pisica), pentru doar un euro în plus. 

Cosmin Vasile: Dincolo de o nouă cursă spre Italia, avem un nou partener

La rândul său, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a precizat că în ciuda condițiilor speciale și a restricțiilor de circulație care au fost impuse operatorilor aerieni din cauza pandemiei COVID-19, investițiile derulate la Aeroportul Craiova vor continua.

„Am dorit să marcăm acest eveniment deosebit, pentru că vrem să dăm un semnal că, în continuare, Aeroportul Internațional din Craiova este o instituție în care Consiliul Județean crede și investește. Ne bucurăm pentru că, dincolo de o nouă cursă spre Italia, avem un nou partener și, pe această cale, doresc să le spun «bun venit» celor de la Lumiwings. În egală măsură, le transmitem că suntem un partener ferm și serios, motiv pentru care sperăm într-o colaborare cât mai lungă, care se poate materializa și în alte curse pe care le vor opera de pe Aeroportul Craiova“, a spus Cosmin Vasile. 

O nouă destinație de vacanță: Craiova – Forli. Sorin Manda: „Să sperăm că vom putea să creștem traficul de pasageri“

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a mai precizat că speră ca din această primăvară să se reintre în normalitate și „să începem să redeschidem din rutele suspendate din cauza pandemiei“. „Mergem înainte cu planurile investiționale la Aeroportul Internațional Craiova și continuăm cu proiectul de extindere și modernizare a terminalelor de plecări și de sosiri, un demers de aproape 6 milioane de euro, finanțat din fonduri de la bugetul județean. Sperăm ca, odată cu apariția unor noi companii, să revenim la acea cifră din 2019, de aproximativ 520.000 de pasageri, și să continuăm trendul ascendent. Avem la aeroport o echipă care prospectează piața și are discuții cu operatorii atât pentru ceea ce înseamnă chartere, cât și pentru ceea ce înseamnă curse regulate“, a afirmat Cosmin Vasile. 

Încă o destinaţie de vacanţă de pe Aeroportul Craiova
Conducerea Aeroportului Craiova şi cea a Consiliului Judeţean Dolj au anunţat joi, oficial, parteneriatul cu compania Lumiwings, care va opera cursa Craiova – Forli (Italia)

Directorul general interimar al Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda, crede că odată cu noul parteneriat încheiat cu Lumiwings traficul de pasageri va crește, la fel şi șansele ca noi companii aeriene să aleagă serviciile oferite de Aeroportul Craiova. „Iată că reușim să deschidem încă un zbor spre Italia și să parafăm o legătură importantă cu o nouă companie. Cursa pe care o anunțăm astăzi (joi – n.r.), pe ruta Craiova – Forli, va fi una regulată și va fi operată de două ori pe săptămână. Sunt aspecte care ne îndreptățesc să sperăm că vom putea să creștem traficul de pasageri în viitorul apropiat“, a spus Manda. 

Când se poate zbura către Antalya, Bodrum şi Hurghada

Consiliul Judeţean Dolj şi Aeroportul Craiova au încheiat, luna trecută, un parteneriat cu turoperatorul Prestige Tours, parte din consorţiul turc Caly Group, pentru trei curse charter pentru sezonul estival 2021: Antalya, Bodrum şi Hurghada. Zborul către Antalya va fi operat în parteneriat cu compania aeriană Corendon Airlines, începând cu data de 2 iunie până la 22 septembrie, cu frecvenţă săptămânală şi plecări în fiecare miercuri.

Zborul charter către Bodrum va fi operat în colaborare cu Tarom, începând cu 4 iunie până în data de 10 septembrie, tot cu o frecvenţă săptămânală (în fiecare vineri). Cursa charter către Hurghada va fi operată în perioada 1 aprilie – 20 mai de către compania aeriană Anima Wings, cu frecvenţă săptămânală – plecări în fiecare joi. De menţionat că spre Sharm El Sheikh se va zbura în data de 30 aprilie, cu întoarcere pe 7 mai. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS