22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoi destinații de pe Aeroportul Internațional Craiova din primăvară

Noi destinații de pe Aeroportul Internațional Craiova din primăvară

Aeroportul Internațional Craiova are un nou operator aerian. Astfel se va putea zbura direct, pe data de 23 aprilie, către orașul Forli din Italia, care este situat în partea de nord a țării, în regiunea Emilia-Romagna.

„Conducerea aeroportului a reușit să stabilească o colaborare cu compania Lumiwings, din Grecia, care va pune la dispoziția călătorilor din Oltenia încă o destinație din Italia. Primele zboruri de la și către Forli vor avea loc în data de 23 aprilie, iar noua rută aeriană directă are prevăzută o frecvență de operare de 2 curse pe săptămână, în zilele de luni și vineri, potrivit unui anunț făcut luni de către președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Din 4 iunie – o nouă destinație

Din data de 4 iunie, acest itinerar va fi completat, astfel încât se va putea călători, cu escală la Forli, pe relația Craiova – Trapani, ceea ce deschide o nouă posibilitate de petrecere a vacanțelor.

Biletele pentru ruta Craiova – Forli pot fi deja rezervate pe pagina de internet a operatorului.

Directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda, a precizat că biletele pentru ruta Craiova – Forli pot fi deja rezervate pe pagina de internet a operatorului. „Suntem fericiți să anunțăm o nouă rută din Craiova către Forli – Italia și, totodată, un nou operator aerian, Lumiwings, pe AIC. Zborurile vor începe în luna aprilie, rezervările fiind deja disponibile pe site-ul www.lumiwings.com“, a afirmat Sorin Manda, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova.

De ce să vizitați orașul Forli ?

Italia este considerată una dintre cele mai populare țări printre turiști. Dar nu toată lumea a avut încă șansa să viziteze orașul liniștit, frumos din Italia – Forli. Desigur, nu există atât de multe atracții, cum ar fi în Florența sau Veneția. Dar acele monumente istorice și de arhitectură care sunt în el sunt unice.

Este puțin probabil ca centrele turistice majore din Italia să transmită spiritul acestei țări. Puteți să vă plimbați în atmosfera autentică de paste și vin din Forli (Italia).

În centrul orașului Forli se întemeiază caracteristici vechi, moderne și tradiționale. Piața centrală seamănă cu un trapez, cu numeroase buticuri, suveniruri, magazine, cafenele confortabile și restaurante. În centrul pieței se află un monument minunat al lui Aurelio Saffi, asupra cărui merite se argumentează până în prezent. Pătratul este, de asemenea, decorat cu clădirea veche a mănăstirii San Mercuriale.

Atracții turistice de top din Trapani

Trapani, un frumos oraș port întins pe o peninsulă. Trapani este cel mai mare și important port din vestul Siciliei și de aici poți lua vaporul până la Insulele Egadi (Favignana, Levanzo and Marettimo).

Trapani este faimos pentru comerțul cu ton, faptul că produce mai mult vin decât Austria, Chile, Ungaria sau Toscana și pentru lunga tradiție în extracția și prelucrarea sării încă din antichitate (există și un muzeu al sării). Toată coasta care unește Trapani de localitatea următoare, Marsala, este presărată cu mori de vânt și câmpii de sare.

Din Trapani se poate lua telecabina către Ericeorașul medieval din vârful muntelui Eryx (750m). Drumul către oraș se poate face și cu mașina și este superb în ciuda multitudinii de curbe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS