11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVacante si calatoriiAeroportul Craiova, un nou operator şi o nouă destinaţie

Aeroportul Craiova, un nou operator şi o nouă destinaţie

Aeroportul Craiova va avea un nou operator şi, implicit, o nouă destinaţie către care se va putea zbura de două ori pe săptămână.

În parteneriat cu TAL Aviation Group (Israel), la Craiova va veni compania greacă Lumiwings, care va opera curse către Forli (Italia). Oraşul este situat în partea de nord a țării, în regiunea Emilia-Romagna, iar de aici se poate ajunge uşor la Ravenna, Rimini, Bologna şi chiar Florenţa.

Anunţul oficial a fost făcut astăzi de conducerea Aerportului Craiova şi a Consiliului Judeţean Dolj. Zborurile urma să înceapă din 23 aprilie, dar pentru că Italia este în lockdown din cauza pandemiei de coronavirus, primele curse au fost amânate pentru data de 4 iunie. „Compania Lumiwings va opera de la Craiova două zboruri pe săptămână, lunea şi vinerea, Forli – Craiova – Forli, dar targhetăm şi Sicilia, pentru că avem legături bune prin Forli. Flota cuprinde două avioane în momentul de faţă, un Boeing 737 – 300, cu 139 de locuri, şi un Boeing 737 – 400, cu 168 de locuri, în clasa Economic, dar ele pot fi configurate şi pentru clasa Business, urmând ca până la sfârşitul lunii aprilie să mai vină două avioane de acelaşi model“, a spus Iulian Scrieciu, reprezentantul TAL Aviation Romania.

„Tarifele pornesc de la 45 de euro şi includ şi bagaj de cală şi «snacks and refreshment» la bord, deci nu vorbim de o companie low-cost, ci de una pe stilul clasic, tradiţional, care îşi respectă pasagerii“, a mai afirmat Iulian Scrieciu. Acesta a anunţat şi o promoţie pe care o oferă compania Lumiwings: aceea că pasagerii îşi pot lua cu ei animalul de companie (câinele sau pisica), pentru doar un euro în plus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS