22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Kevin Spacey , găsit nevinovat de agresiune sexuală

(VIDEO) Kevin Spacey , găsit nevinovat de agresiune sexuală

-

Kevin Spacey, actorul de două ori câștigător al premiului Oscar, cunoscut pentru rolurile sale de film și TV, inclusiv „House of Cards”, a fost găsit miercuri nevinovat de către un juriu din Marea Britanie pentru nouă capete de acuzare de agresiune sexuală.

La aproape șase ani după ce au început să apară acuzații de comportament inadecvat împotriva lui Spacey de ambele maluri ale Atlanticului, un juriu de la Southwark Crown Court din Londra a avut nevoie de puțin peste 12 ore pentru a lua decizia.

Spacey, de 64 de ani, stătea într-o cutie transparentă în mijlocul sălii de judecată, purtând un costum albastru închis și părând lipsit de emoție în timp ce aștepta verdictul.

Dar când a fost citit finalul „nevinovat”, actorul, a cărui zi de naștere cade miercuri, a început să plângă și a oftat uşurat, potrivit New York Times.

La scurt timp după verdict, Spacey a ieșit din tribunal – strângând mâna mai multor jurați pe drum și sărutând doi paznici pe obraz. El a făcut o scurtă declarație în fața unei mulțimi de reporteri care așteptau.

„Îmi imaginez că mulți dintre voi puteți înțelege că sunt multe de procesat”, a spus el. „Sunt extrem de recunoscător juriului pentru că și-a făcut timp să examineze toate dovezile.”

„Sunt mulțumit de rezultat”, a adăugat el, înainte de a se urca într-un taxi.

Relații consensuale

În timpul procesului de aproape o lună de la Londra, instanța a audiat patru bărbați care au spus că Spacey i-a agresat între 2001 și 2013. În cea mai mare parte a timpului, actorul a fost directorul artistic al teatrului Old Vic din Londra.

Un reclamant a spus poliției britanice că Spacey l-a atins de mai multe ori fără consimțământul său. Reclamantul a descris incidente incluse o dată, fie în 2004, fie în 2005, când a spus că actorul i-a prins atât de tare organele genitale încât aproape a ieșit de pe drum în timp ce se îndreptau către White Tie și Tiara Ball a lui Elton John.

În timpul procesului, Spacey – care apărea sub numele său complet, Kevin Spacey Fowler – a spus că perechea a avut o „relație obraznică” consensuală. Actorul a adăugat că s-a simțit „zdrobit” de caracterizarea de către reclamant a întâlnirilor lor. Elton John, dând mărturie pentru apărarea domnului Spacey, a spus că domnul Spacey a asistat la bal o singură dată, în 2001, cu câțiva ani înainte ca reclamantul să spună că a fost bâjbâit.

Citește și: Petiţie pentru stoparea tăierii arborilor de pe H. Coandă:”Nu înlocuiţi arborii cu asfalt şi noxe!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Olt: O femeie a murit după ce a fost...

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat luni,...

ȘTIRI GdS