22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Australia: Zeci de balene au eșuat în masă la est de Albany

(VIDEO) Australia: Zeci de balene au eșuat în masă la est de Albany

-

Cel puțin 50 de balene pilot au eșuat pe plaja Cheynes, la est de Albany, în Australia de Vest, potrivit The Guardian.

Peste 100 de balene au fost văzute în largul plajei Cheynes Beach, în apropiere de Albany, la aproximativ 400 de kilometri sud-est de Perth. Proprietarului Cheynes Beach Caravan Park, Allan Marsh, a declarat că balenele sunt încă vii.

Ofițerii Serviciului pentru Parcuri și Faunei sălbatice erau pe plajă. „Ei aveau totul pregătit”, a spus Marsh. Serviciul pentru protecția vieții sălbatice a anunțat că „un grup de aproximativ 60-70 de balene pilot cu aripioare lungi au eșuat pe plaja Cheynes”.

Departamentul pentru Biodiversitate, Conservare și Atracții (DBCA) a declarat că înțeleg îngrijorarea publicului. „Apreciem ofertele de sprijin din partea voluntarilor. Cu toate acestea, siguranța publicului și a balenelor sunt prioritatea noastră principală. Cerem ca publicul să nu se apropie de plajă.”

Aseară, proprietarii parcului de rulote au postat pe Facebook că personalul DBCA va campa peste noapte la plajă. Ei au înființat o „zonă de siguranță”.

Rezidenții s-au adunat mai devreme pe plajă pentru a încerca să asiste, a spus Marsh.

Peste 130 de balene au murit într-o eșuare în masă în Australia de Vest la începutul anului 2018, în golful Hamelin, la sud de Perth. Cea mai mare eșuare în masă de balene din Vestul Australiei a avut loc în 1996. Atunci, 320 de balene pilot cu aripioare lungi au eșuat în Dunsborough.

Citește și: Pieton accidentat mortal în Drăgășani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Marian Vasile de la AUR promite taxe şi...

Candidatul AUR la Primăria Craiova, Marian Vasile, a declarat,...

ȘTIRI GdS