10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinStiri mondeneRegina Elisabeta a II-a a lansat imagini cu ea la aniversarea 94 de ani de viaţă

Regina Elisabeta a II-a a lansat imagini cu ea la aniversarea 94 de ani de viaţă

Regina Marii Britanii a lansat în spaţiul public imagini private cu ea şi sora ei prinţesa Margareta, chiar de ziua ei. Regina Elisabeta a II-a se află la Castelul Windsor, la vest de Londra, alături de soţul ei în vârstă de 98 de ani, prinţul Philip, potrivit SkyNews.

Majestatea Sa în 1930
Majestatea Sa în 1930

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv suveran din istoria monarhiei britanice.Monarhul britanic a decis anularea multor evenimente programate pentru a celebra această aniversare.

Regina îşi petrece de obicei ziua de naştere într-un cadru privat, fără prea multe evenimente publice, însă aniversarea sa din acest an va fi şi mai discretă.

Aniversările regale sunt marcate în mod tradiţional în Marea Britanie prin salve de tun ceremoniale, ce au loc în mai multe spaţii publice din Londra, însă suverana a considerat că astfel de ceremonii nu ar fi potrivite în circumstanţele actuale.


Regina în timpul unei parade în 1960

Pentru prima dată în mai bine de un deceniu, clopotele din Westminster Abbey, unde Regina s-a căsătorit și a fost încoronată, vor rămâne tăcute de ziua ei. În prezent, abația este închisă, dar arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a spus că regina „continuă să slujească națiunii noastre cu mare demnitate și credință”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS