9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentHarvey Weinstein, pus sub acuzare pentru agresiune sexuală

Harvey Weinstein, pus sub acuzare pentru agresiune sexuală

-

Producătorul Harvey Weinstein a fost acuzat de viol și agresiune sexuală în Los Angeles în aceeași zi în care a apărut într-un tribunal din New York într-un dosar separat, potrivit BBC.
Procuratura din Los Angeles a declarat că acuzațiile sunt legate de presupusa agresiune sexuală a două femei în 2013.. Dacă va fi găsit vinovat, Weinstein riscă până la 28 de ani de închisoare.

Selecția juriului în cazul New York a început luni, urmând ca procesul să înceapă în aproximativ două săptămâni.

Harvey Weinstein s-a prezentat luni la Curtea Supremă din New York pentru a răspunde unor alte acuzaţii de agresiuni sexuale formulate împotriva sa.

Weinstein a ajuns la tribunal îmbrăcat într-un costum închis la culoare, şi s-a deplasat de la maşină până la clădire cu ajutorul unui cadru, având în vedere că a fost operat recent în urma unei afecţiuni la coloană.

Înainte de a ajunge la tribunal, Weinstein a fost nevoit să treacă de un grup de 20 de reprezentante ale unor mişcări precum Time’s Up, Equality Now sau #MeToo, care îl aşteptau în faţa clădirii din Manhattan încă de dimineaţă purtând pancarte în favoarea victimelor sale.

Într-un interviu oferit prin e-mail şi publicat sâmbătă de CNN, Harvey Weinstein a precizat că ”îşi va demonstra nevinovăţia şi îşi va spăla numele”.
Weinstein a spus că toate relațiile sale au fost consensuale, dar a recunoscut că „a provocat multă durere”.

Acuze grave

Avocații săi au promis să susțină o apărare agresivă împotriva acuzațiilor cu care se confruntă, ceea ce a stimulat mișcările #MeToo și Times Up împotriva improprietății sexuale.

„Credem că probele vor arăta că inculpatul și-a folosit puterea și influența pentru a avea acces la victimele sale și apoi a comite infracțiuni violente împotriva lor”, a declarat procurorul districtului Los Angeles, Jackie Lacey, într-o declarație.

„Vreau să felicit victimele care s-au prezentat și au povestit cu curaj ceea ce li s-a întâmplat”, a adăugat ea. „Sper ca toate victimele violenței sexuale să găsească forță și vindecare pe măsură ce înaintează.”

Niciuna dintre femeile din cazul LA nu a fost identificată public. Una dintre femei este de așteptat să depună mărturie în procesul New York, a declarat procurorul adjunct al districtului Paul Thompson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS