Acasă Magazin Miss Africa de Sud este noua Miss Univers

Miss Africa de Sud este noua Miss Univers

-

Aseară, femei din 90 de țări și teritorii au concurat pemtru coroana de Miss Univers. Evenimentul, găzduit la Tyler Perry Studios din Atlanta, a fost supravegheat de un complet format din șapte femei judecător. A 68-a ediţie a Miss Univers 2019 s-a desfăşurat la Atlanta, în Statele Unite, relatează luni AFP.

Tânăra de culoare, în vârstă de 26 de ani, s-a impus în faţa concurentei din Puerto Rico şi a celei din Mexic, într-un concurs animat de prezentatorul Steve Harvey, în care juriul a fost format din şapte femei.

Miss Africa de Sud a fost aplaudată călduros după ultimul ei discurs, o noutate în competiţie, în care a afirmat pur şi simplu că va face orice pentru a încuraja tinerele fete să capete încredere în ele.

„Am crescut într-o lume în care o femeie ca mine, cu tipul meu de piele şi tipul meu de păr, nu a fost niciodată considerată frumoasă”, a afirmat ea. „Cred că a venit momentul ca acest lucru să se schimbe astăzi”, a spus ea în aplauzele publicului.

O activistă pentru drepturile femeilor

Tânăra cu părul scurt a câştigat cel de-al 68-lea titlu Miss Univers, după Catriona Gray, Miss Filipine, care a obţinut acest titlu în 2018.

Una dintre favoritele înaintea concursului din acest an, Miss Filipine, nu s-a calificat printre cele 10 finaliste. Franţuzoaica Maëva Coucke a reuşit, însă nu a ajuns în „top 5”.

Miss Myanmar, Swe Zin Htet, a fost şi ea eliminată înainte de finală. Swe Zin Htet a ţinut prima pagină a ziarelor săptămâna trecută după ce a anunţat că este lesbiană, devenind astfel prima candidată care şi-a recunoscut în mod deschis orientarea sexuală.

„Zozibini Tunzi este un activist pasionat și angajat în lupta împotriva violenței bazate pe gen. În noiembrie, tânăra de 26 de ani le-a cerut bărbaților din Africa de Sud să scrie scrisori de dragoste femeilor. Ea a lansat sprijinul său pentru promovarea campaniei #HeForShe a ONU.

De Ziua Femeii, Tunzi a împărtășit un mesaj la fel de puternic despre ceea ce înseamnă femeia pentru ea. „Înțelegerea greșită despre abilitarea femeilor este că înseamnă a da putere femeilor; acesta nu este scopul său – femeile au deja puterea.”

ȘTIRI VIDEO GdS