16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA murit cel mai bătrân bărbat din lume

A murit cel mai bătrân bărbat din lume

Săptămâna trecută s-a stins, la venerabila vârstă de 114 ani, Gustav Gerneth, bărbatul cel mai bătrân din lume. Născut la Szczecin, în Polonia, în 1905, el ar fi, conform unor statistici, al optulea cel mai longeviv bărbat din istorie despre care există date.

Geneth, care a preluat titlul de cel mai bătrân bărbat din lume pe 20 ianuarie 2019, la moartea japonezului Masazo Nonaka, trăia în Havelberg, un orășel din regiunea Saxonia-Anhalt, în apropiere de Berlin. În ultima perioadă de viață, deși petrecea cea mai mare parte din timp în pat, continua să se răsfețe cu desertul său preferat, Frankfurter Kranz, o prăjitură cu cremă de unt la care nu a vrut să renunțe cu nici un preț. Mare amator de dulciuri, cu ocazia celei de-a 114-a aniversări nu a ratat ocazia de a mânca o felie din tortul său preferat, pregătit de o strănepoată, deși acesta conținea foarte multe calorii.

Secretul longevităţii

Așa cum a repetat de multe ori de-a lungul vieții, untul nu este câtuși de puțin un inamic al longevității. Gustav Gerneth spunea, oricui îl întreba care este secretul pentru a trăi măcar 100 de ani, „rețeta“ sa: „nu țin nici o dietă, dar mânânc mereu unt, niciodată margarină. Nu am fumat niciodată, iar alcool beau doar la sărbători“.

În tinerețe, Gerneth a lucrat ca mecanic pe vapoare, iar în al doilea război mondial s-a înrolat tot ca mecanic, dar în aviația germană. A fost luat prizonier de sovietici și a stat trei ani într-un lagăr de concentrare. S-a căsătorit în 1930 și a avut trei fii, dintre care doar unul mai trăiește.

Gustav Gerneth a fost declarat și cel mai longeviv cetățean german. În urmă cu un an, la cea de-a 113-a aniversare, a declarat că se bucură încă de o minte lucidă și de o sănătate de fier. El a încetat din viață la o săptămână după ce împlinit 114 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS