14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Prăjitură magică

Ingrediente

110 gr unt topit
140 gr biscuiți măcinați ca pesmetul
65 gr nucă de cocos
170 gr fulgi sau chipsuri de ciocolată
100 gr nucă tăiată mărunt (dar nu măcinată!)
400 ml lapte condensat

Mod de preparare

Untul se topeşte în cuptorul cu microunde şi se toarnă în tavă. Biscuiţii se zdrobesc şi se presară peste unt într-un strat cât mai uniform, fără să apăsăm.
Cocosul se presară peste biscuiţi uniform. Peste cocos se pune ciocolata.
Se taie mărunt nuca şi se aşază în strat uniform. Peste nucă se adaugă laptele condensat.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170°-180°C, timp de 25-30 de minute, până începe să se rumenească puţin.
Se lasă să se răcească. Se dă la frigider pentru minimum câteva ore sau peste noapte. Apoi se taie după preferinţă. Se poate păstra la frigider.
Atenţie! Nu amestecaţi straturile. Doar asezaţi strat peste strat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS