19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareFile de păstrav cu ciuperci şi sos alb

File de păstrav cu ciuperci şi sos alb


Ingrediente pentru 2 porţii:

  • 2 cepe
  • 2 păstrăvi
  • sare, piper
  • 250 ml vin alb
  • 60 g unt
  • 300 g ciuperci
  • 50 ml vin alb
  • 150 ml smântâna pentru gătit

Mod de preparare

Se eviscerează păstrăvii, se curaţă cu grijă de solzi. Se spală şi se zvântă cu un şervet.
Tăiaţi ceapa mărunt şi puneţi-o în două vase termorezistente.
Adăugaţi păstrăvii. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă 250 ml vin alb sec. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor, la 180°C, timp de 25-30 de minute.

Se pune o tigaie pe foc, se adaugă untul şi se lasă să se topească. Când s-a topit, se adaugă ciupercile tăiate felii. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă până se înmoaie şi îşi lasă puţină zeamă. Se adaugă 50 ml vin alb sec şi se amestecă până se evaporă vinul.
Se pune smântâna şi se mai lasă puţin pe foc. Apoi serviţi împreună cu păstrăvul.
Se presară pătrunjel proaspăt tocat peste ciuperci. Se poate savura cu un pahar de vin alb alături.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS