13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Prăjitură Revani

Aluat: 1 ½ cană de gris mai grosolan, 1 cană de făină, 1 cană de zahăr, 1 cană de ulei, 400 g iaurt, 4 ouă, 1 pliculeţ (20 g) praf de copt, 1 linguriţă bicarbonat dizolvat într-o lingură de zeamă de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, un plic zahăr vanilinat

Sirop: 4 căni de zahăr (cană de 200 ml), 4 ½ căni de apă, 1 lămâie, opţional scorţişoară

Mod de preparare:

Batem ouăle cu zahărul până se albeste si se umflă compoziţia.

Încorporăm apoi, pe rând, uleiul, iaurtul, grisul, făina, praful de copt, bicarbonatul, vanilia.

Adăugăm coaja rasă de lămâie şi amestecăm cu lingura.

Turnăm în tava unsă şi înfăinată şi nivelăm suprafaţa.

Coacem la cuptor preîncalzit la 180 grade C aproximativ 30 minute sau până se rumeneşte.

Scoatem din cuptor, tăiem în bucăţi şi lăsăm să se răcească în timp ce preparăm siropul.

Punem toate ingredientele pentru sirop într-o cratiţă şi lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute din momentul în care începe să clocotească.

Luăm cratiţa de pe foc, lăsăm să se odihnească 1-2 minute, scoatem bucăţile de lămâie şi turnăm siropul cald cu un polonic peste prăjitura rece. Puteţi face siropul înainte şi să-l turnaţi rece peste prăjitura caldă.

Lăsăm să se absoarbă bine siropul şi servim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS