21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareLasagna cu vinete şi dovlecei

Lasagna cu vinete şi dovlecei

Ingrediente:

1 vânătă mai măricică
1 dovlecel
1 ceapă
1 ardei gras
4 roșii
1 conservă de roșii cuburi
3-4 căței de usturoi
1 pachet foi de lasagnea
50 ml ulei
200 g cașcaval sau mozarella

Pentru sosul bechamel:

un litru de lapte integral,
nucşoară,
5 linguri de unt nesărat,
4 linguri de făină
sare.

Mod de preparare:

Spălati vânata si dovlecelul apoi tăiați cubulețe atât vânăta cât și dovlcelul. Stropiți vânata cu un pic de suc de lămâie. Curățați ardeiul, ceapa și usturoiul apoi tocațile marunt.

Puneți uleiul într-o cratiță la încins, adăugați ceapa, ardeiul, usturoiul și căliti bine până când ceapa devine translucidă.

Adăugați dovlecelul apoi vânăta, roșiile tocate mărunt si un pic de sare. Lăsați sa se călească toate legumele 10 minute apoi adaugați conserva de roșii, mai lăsați pe foc până când legumele s-au fiert. Potriviți de sare Și pieper.
Puneți o oală cu apă și sare la fiert.

Puneți untul la topit într-o tigaie. când s-a topit adăugați făina si prăjiți 5 minute. Adăugați laptele cald puțin câte puțin amestecând continuu să nu se facă cocoloașe.

După ce ați adăugat tot laptele adăugați și nucșoara, lăsați să fiarbă 5 minute.

În apă fierbinte se pun la fiert foile de lasagna. Când sunt de jumătate fierte le scoateți pe un prosop umed.

Ungeți o tavă cu unt apoi puneți două linguri din sosul de legume pe fundul tăvi. Puneți un rând de foi de lasagnea, un rând de legume și un strat din sosul bechamel, apoi iar un rând de foi, un rând de legume și unul de sos bechamel.

Ultimul rând va fi cu sos bechamel și cascaval ras.

Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS