21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareSupă rece de roşii – Gazpacho

Supă rece de roşii – Gazpacho

Ingrediente

  • 1 kg roşii bine coapte
  • 1 castravete de seră
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă roşie
  • 2 căţei usturoi
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură oţet balsamic
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare, piper, un praf chimion, oregano.

Ingrediente pentru servire:

  • busuioc proaspăt
  • crutoane.

Mod de preparare:

Se spală roşiile şi se crestează. Se fierbe apa, când dă în clocot se scufundă roşiile 2-3 secunde pe fiecare în parte.
Se lasă roşiile să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie jumătăţi.
Scoateţi seminţele şi puneţi jumătate din roşii în blender, iar jumătate tăiaţi-le cubuleţe, de cuţit.
Peste roşiile tăiate de cuţit, adăugaţi castravetele, ceapa şi ardeiul, toate tăiate cât mai fin.
Peste roşiile din blender, adăugaţi căţeii de usturoi, zeama de lămâie, oţetul balsamic şi uleiul de măsline extravirgin. Potriviţi de sare, piper şi condimente, apoi mixaţi roşiile.
Combinaţi roşiile trecute prin blender legumele tăiate de cuţit şi serviţi supa rece de roşii cu crutoane şi busuioc proaspăt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS