10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Ghiveci de legume

Ingrediente:

  • 700 g vinete
  • 700 g cartofi
  • 400 g ceapă
  • 400 ml sos de roșii
  • 1 ardei gras
  • 3 căței de usturoi
  • 3-4 fire de țelină
  • 1/2 pahar ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • 5-6 frunze de busuioc proaspăt
  • 2 linguri oțet balsamic (opțional)

Mod de preparare

Tăiați cubulețe cartofii și vinetele (vinetele trebuie să fie cu tot cu coajă). Tăiați ardeii grosier, iar tulpinile de țelină și ceapa în feliuțe subțiri.

Căliți legumele în ulei de măsline, în următoarea ordine: începeți cu ceapa și țelina pe care le lăsați în ulei încins până când se înmoaie țelina și se rumenește un pic ceapa, apoi puneți-le într-o strecurătoare ca să scăpați de excesul de ulei.

Într-un ulei nou căliți cartofii și, atunci când sunt rumeniți, scurgeți-i ca pe țelină și pe ceapă. Acum vine rândul vinetelor și al ardeilor, care trebuie, de asemenea, scurși cu atenție.

Puneți toate legumele călite într-o oală, iar între timp puneți la fiert sucul de roșii cu frunzele de busuioc și puțină sare. După ce începe să fiarbă lăsați să scadă cam 10 minute, timp în care amestecați ușor. Combinați sosul de roșii cu legumele călite, lăsați 5 minute la fiert, adăugați usturoiul tăiat feliuțe foarte subțiri (sau trecut prin presa de usturoi) și mai lăsați un minut pe foc. Adăugați sare și piper după gust și, eventual, puțin oțet balsamic.

Acest ghiveci e excelent cu pâine prăjită și brânză telemea sau feta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS