3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareBabka cu cremă de cacao, alune de pădure şi ciocolată

Babka cu cremă de cacao, alune de pădure şi ciocolată


Ingrediente:

  • 520 g făină
  • 10 g drojdie uscată
  • 160 ml lapte (călduţ)
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 60 g zahăr
  • 80 g unt (topit)
  • 360 g cremă de alune şi ciocolată
  • 160 g ciocolată
  • 140 ml apă
  • 100 g zahăr
  • suc proasăt de la o portocală
  • coaja de la o portocală
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare
Pasul 1

Într-un bol adaugă făina. Fă o gaură în mijloc şi adaugă drojdia uscată şi 50 ml lapte călduţ şi amestecă uşor cât se va dizolva drojdia, formând maiaua. Lasă 10 minute, apoi adaugă ouăle, zahărul, restul de lapte şi un praf de sare. Frâmântă bine totul până se desprinde de pe pereţii vasului. Acoperă bolul cu un şervet şi dă-l la dospit într-un loc călduţ timp de o oră.

Pasul 2

Toacă ciocolata. Pune aluatul crescut pe blat şi împarte-l în 8 părţi egale. Iei o parte, o întinzi, pui pe ea crema de cacao şi alune de pădure şi presari ciocolata tocată. Rulezi de la drepta la stânga (pe veticală) şi pui ruloul pe un tocator. Procedezi la fel cu toate celelalte 7 părţi.
După ce ai format rulourile, bagă-le la frigider timp de 30 de minute.
După ce ai scos rulourile de la frigider, pui un rulou pe tocător, îl crestezi cu un cuţit ascutit, pe verticală, de sus până jos si apoi îl împleteşti formând babka.
Procedezi la fel cu toate cele 7 rulouri.
Pui babka pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor, n cuptorul preîncălzit, la 180° C, timp de 30-40 minute.

Pasul 3

Între timp, pregăteşte siropul. Pui un vas pe foc, adaugi apa, zahărul şi amesteci până da într-un clocot şi se topeşte zahărul. Apoi adaugi zeama şi coaja unei portocale. Laşi la răcit.
Pune apa pe foc şi când dă în clocot, adaugă zahărul şi amestecă până se dizolvă complet. Lasă la răcit şi apoi adaugă zeama de lămâie.
Imediat ce scoţi babka din cuptor, unge cu siropul răcit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS