6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Plăcintă cu carne de pui

Ingrediente:

  • ulei
  • 2 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 6 ciuperci
  • sare
  • piper
  • 500 g carne de pui tocată
  • 150 g cașcaval
  • 2 ouă
  • 200 ml smântână
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 linguriță oregano
  • 500 g aluat de plăcintă
  • semințe de susan

Mod de preparare

Pregătiți ciupercile, legumele, verdeața. Se spală și se toacă mărunt.

Într-un vas, adăugați puțin ulei, ceapa, usturoiul. Se lasă 1, 2 minute până se înmoaie. Se adaugă ciupercile. Se condimentează cu sare si piper și se lasă pe foc până se gătesc.

Într-un vas se adaugă puțin ulei și pune carnea tocată. Se lasă pe foc până se rumenește, condimentați cu sare si piper.

Într-un bol, cașcavalul tocat cubulețe se amestecă bine cu ciupercile, carnea tocată. Se pun și ouăle bătute, smântâna pentru gătit, pătrunjelul tocat mărunt și oregano. Omogenizați bine totul.

Întindeți aluatul pe blatul de lucru, pe hârtie de copt, așează umplutura pe mijlocul aluatului, apoi tăiați fâșii din marginile aluatului, de grosime 1-1,5 cm. Acoperiți umplutura cu fâșiile de aluat alternând bucățile astfel încât să se construiască un fel de spic. Ungeți cu ou, presărați cu susan și dați la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, timp de 50 – 55 minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS