10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Salam de biscuiţi

Ingrediente

  • 500 g biscuiţi
  • 200 g unt
  • 100-150 g rahat (pot fi şi jeleuri)
  • 150 g nucă prăjită şi măcinată (alune, migdale, fistic)
  • 100 g zahar
  • 100 g stafide înmuiate cu 1 lingura de rom
  • 200 ml lapte
  • 60 g cacao (2 linguri cu vârf).

Mod de preparare

Pentru început punem laptele la fiert într-o oală sau tigaie.
În laptele fierbinte adaugăm zahărul şi amestecăm bine, ca să se dizolve. Adăaugam apoi untul, care se va topi.
Punem şi cacaua, stafidele. Amestecăm până când totul se armonizează şi ajunge la o consistenţă uniformă.
Vom obţine un sos de ciocolată. îl lasăm să se răcească puţin.
Punem în sos rahatul, miezul de nucă, apoi adaugăm şi biscuiţii mărunţiţi, puţin câte puţin, timp în care mai amestecăm.
Se fac două suluri de salam de biscuiţi.
Aşezăm compoziţia pe o bucată de folie alimentară. Rulăm folia strâns, o strângem cât putem de tare, să aibă forma rotunda. Răsucim, apoi bucăţile de folie de la capete le bagăm dedesubt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS