19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinarePiept de curcan la cuptor cu miere, lămâie și portocală

Piept de curcan la cuptor cu miere, lămâie și portocală

Ingrediente:

750 g piept de curcan, zeama de la o lămâie, zeama de la 2 portocale, 2 linguri de miere, sare , piper, 1 linguriţă oregano, ulei de măsline, 1 ardei gras, o lămâie, o portocală, 7 ramuri de rozmarin.

Mod de preparare:

Spălaţi pieptul de curcan, îl stergeţi bine cu un şerveţel şi îl lăsaţi deoparte.
Apoi, pregătiţi marinada: într-un bol, stoarceţi zeama de la o lămâie, de la o portocală, adăugati 2 linguride miere. Asezonaţi cu sare, piper, oregano şi amestecaţi bine totul. Adăugaţi pieptul de curcan şi lăsaţi la marinat timp de 20 de minute.
Ungeţi cu ulei de măsline un vas termorezistent, tăiaţi fâşii un ardei gras, o portocală şi o lămâie. Le puneţi în vas. Adăugaţi şi pieptul de curcan şi marinada, câteva crenguţe de rozmarin. Daţi la cuptor, la 180°C timp de 40 de minute. Se poate servi cu un piure de cartofi sau de mazăre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS