16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMâncare de cartofi cu carne tocată

Mâncare de cartofi cu carne tocată

Ingrediente:

  • 800 g carne tocată de porc sau în amestec cu vită
  • 500 g ceapă (vreo 4-5 cepe albe și/sau roșii)
  • 7-8 căței de usturoi
  • ½ ardei iute (opțional)
  • sare, piper negru proaspăt măcinat
  • 1 linguriță rasă chimen (semințe)
  • 1 lingură rasă de boia dulce (paprika)
  • 2 linguri pastă de ardei kapia sau gogoșari
  • 1 roșie medie sau 3-4 roșii cherry
  • 1 kg de cartofi cruzi.

Mod de preparare

Se taie ceapa în peștișori și se mărunţeşte usturoiul. Se curăţă, se spală şi se taie cartofii în cuburi cu latura cam de 3 cm .
Într-o cratiţă largă și adâncă se pune carnea tocată. Se amestecă să nu se formeze cocoloașe prea mari. Focul trebuie la să fie la maximum. Se căleşte cam 10 minute, până ce s-a rumenit frumos.
Am adăugat ceapa feliată și usturoiul tocat, sare și piper. Se reduce focul la mediu spre mic și se acoperă tigaia cu un capac, timp de 5 minute.
Se pune pasta de gogoșari, ardeiul iute tocat (1/2 din el), cartofii, boiaua dulce (paprika) și chimenul. Se amestecă totul bine și stinge cu 500 ml de apă caldă. Se pune capacul şi se lasă la fiert vreo 20-25 de minute la foc mic/mediu – cât să se facă și cartofii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS