10.4 C
Craiova
vineri, 24 septembrie, 2021
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareBorș moldovenesc cu ciuperci

Borș moldovenesc cu ciuperci

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 30 min
  •  Gata in: 30 min

INGREDIENTE

  •  300 g ciuperci
  •  500 g varză
  •  1 ardei
  •  1 gogoşar
  •  1 ceapă roşie
  •  3-4 cartofi
  •  100 g roşii prunişoare
  •  2 morcovi
  •  2 legaturi mărar
  •  1 cana orez
  •  2 linguri ulei
  •  sare
  •  piper
  •  borş
https://ed29b236da80cb098e3fadbf558ad8ff.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

MOD DE PREPARARE

1. Se curăţă varza şi se taie fideluţă, apoi se freacă cu un praf de sare şi se lasă separat într-un bol, acoperit cu folie.
2. Ardeiul, gogoşarul şi ceapa se curăţă şi se taie fâşii subţiri, apoi se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă cartofii, roşiile tăiate cubuleţe, morcovii rondele, orezul ales şi spălat şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
3. Separat, se curăţă ciupercile de pieliţe, se taie felii subţiri şi se pun să fiarbă cu toate legumele. Spre sfârşit, se adaugă varza şi se mai lasă să clocotească puţin.
4. După ce au fiert toate legumele, se drege ciorba cu borş, cu sare şi piper, şi se serveşte ornată cu mărar verde din abundenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

OMS recomandă în premieră un tratament pentru pacienţii...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă, pentru prima dată,...

ȘTIRI GdS