11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareCum se face laptele de migdale

Cum se face laptele de migdale

TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 20 min
Timp de gatire: 0 min
Gata in: 20 min


INGREDIENTE:
300 g migdale cu sau fără coajă
1 litru de apă


MOD DE PREPARARE:
Laptele de migdale nu e doar o băutură la modă. Prima mențiune a acestuia este într-o carte de bucate din Irak din secolul al XIII-lea.
Multe persoane îl folosesc în perioada postului religios ca alternativă la laptele de vacă. În prezent, persoanele care au intoleranță la lactoză îl folosesc zilnic, ceea ce a dus la comercializarea sa în toate părțile lumii, potrivit unica.ro
Cel mai sănătos lapte de migdale este cel de casă. Încearcă să-l faci și tu!
Cum se face laptele de migdale

  1. Migdalele se pun în apă rece timp de 6-8 ore sau o noapte.
  2. După trecerea timpului de înmuiere, migdalele se scurg de apă și se spală.
  3. Migdalele se pun într-un blender sau într-un recipient înalt. Se pasează adăugând treptat apa.
  4. Pasarea se face până ce obținem un amestec omogen și cât mai fin.
  5. Migdalele se strecoară cu ajutorul unui tifon sau a unui filtru de cafea. Apăsăm foarte bine pasta de migdale pentru a nu pierde laptele.
  6. Laptele de migdale obținut se poate ține într-o sticlă la frigider.
    Opțional se poate adăuga zahăr, miere sau îndulcitor.
    Poftă Bună

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS