14 C
Craiova
sâmbătă, 24 octombrie, 2020

Trio de ciocolată

Ingrediente:

Pentru blat: 120 ml lapte bătut, 65 g făină, 60 g zahăr, 60 g unt, 20 g cacao, 1 ou, 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu, puţină sare

Pentru sosul bavarez: 350 ml lapte, 50 g gălbenuş de ou, 65 g zahăr, esenţă de vanilie, un praf de sare, 15 g gelatină

Mod de preparare:

Blatul:
Se spumează untul cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşul. Se încorporează pe rând laptele bătut, făina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Se coace 15 minute, la 180 grade, în cuptorul preîncălzit.

Sosul bavarez:

Punem gelatina la hidratat în 50 ml apă.

Punem la fiert laptele cu esenţa de vanilie. Frecăm spumă zahărul cu gălbenuşul. Laptele fiert îl turnăm în fir subţire peste gâlbenuş, amestecând repede, să nu facă cocoloaşe. Punem compoziţia pe foc, timp de 3 minute, amestecând fără oprire. La final adăugăm gelatina.

Punem în câte un bol 200 g ciocolată neagră, 200 g ciocolată cu lapte şi 200 g ciocolată albă.
Împărţim în mod egal sosul bavarez şi îl turnăm fierbinte peste cele trei feluri de ciocolată. Amestecţm bine şi lăsăm să se răcorească.

Între timp, batem 600 ml smântână pentru frişcă. Nu trebuie bătută până devine foarte tare.
Frişca se împarte în trei şi se daugă în bolurile cu ciocolată, pe rând, în momentul în care se montează straturile de mousse.

Se aşază blatul într-o formă de tort cu pereţi înalţi, se adaugă mousse-ul de ciocolată neagră şi se pune la congelator pentru 15 minute.
Se repetă procedeul şi pentru ciocolata cu lapte şi pentru cea albă.

Se lasă tortul în frigider peste noapte.
Pentru a scoate uşor tortul, puteţi încălzi forma cu un prosop fierbinte.

 Rețetă oferită de Saycheese Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Mehedinți: Petrecere întreruptă de polițiști la Șimian

Polițiștii Secției Rurală Șimian s-au sesizat din...

ȘTIRI GdS

Gogoşari cu conopidă muraţi la rece

Ingrediente: gogoşari, conopidă, oţet de vin de 9 grade, sare neiodată, zahăr, boabe de piper, boabe de muştar, hrean

Ce beneficii au fructele de toamnă pentru organism

Toamna este sezonul fructelor coapte şi al legumelor frumos colorate, bogate în vitamine şi nutrienţi. Merele, strugurii, perele, prunele, gutuile sunt vedetele...

Coaste lipicioase

Ingrediente: 2 kg coaste de porc, 1/2 ceaşcă de ketchup, 1/3 ceaşcă de sos teriyaki, 1/4 ceaşcă de zeamă de lămâie, 1/4...

Cartofi prăjiţi belgieni

Ingrediente: cartofi, ulei Mod de preparare: Curățați și spălați cartofii și zvântaţi-l pe fiecare în parte.

Cornuleţe de cartofi

Ingrediente: 200 g cartofi, 100 g făină cernută, 6 linguri de cașcaval ras, sare şi piper după gust,...

Lasagna de dovlecei

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 2 linguri făină, 2 ouă, 50 g unt, 350 ml lapte, 100 g caşcaval...