20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Vacanţă în curtea ta

Vara, curtea ta poate fi o splendoare. Verdeaţă din abundenţă, flori viu colorate, arbori care să împodobească peisajul. Toate acestea pot crea o oază de linişte. Mai lipseşte un decor amenajat pentru petrecerile din serile de vară.

Indiferent de mărimea grădinii, un foişor reprezintă întotdeauna soluţia perfectă pentru relaxarea în timpul verii. Acesta este ideal pentru întreaga familie.

Foişorul, locul preferat al întâlnirilor cu prietenii

Folosit din primăvară până toamna târziu, foişorul se transformă în locul preferat al întâlnirilor cu prietenii.

Răcoros, spaţios, intim, izolat de razele toride ale soarelui, foişorul te face să te simţi în vacanţă în fiecare zi. Chiar în curtea ta!

Apelează la sfaturile unui peisagist

Construcţia acestei mici căsuţe de vară trebuie armonizată cu arhitectura casei şi a grădinii. Acest lucru este necesar pentru a realiza un echilibru. Pentru cea mai bună soluţie de amenajare, apelează la sfaturile unui peisagist

Lemnul, în top

În privinţa materialului, lemnul rămâne în top. Acesta este foarte uşor de întreţinut. De asemenea, are un aspect impecabil şi este deosebit de elegant. Oferă căldură şi confort.

Modelele hexagonale, cele mai funcţionale

Cele mai funcţionale şi întâlnite modele sunt cele hexagonale sau octogonale, unde să încapă mai multe persoane. Acestea trebuie să aibă mai mult de o intrare.

Dotările foişorului sunt cele care fac diferenţa: loc pentru luat masa; loc pentru grătar etc. Dacă vrei să te bucuri de răcoarea serilor de vară va trebui să luminezi foişorul. În felul acesta, confortul va fi asigurat.

O mică fundaţie, care să fixeze mai bine construcţia şi să împiedice îmbibarea acesteia cu apă, îţi va transforma grădina într-un loc special.

Băcatăria în aer liber

O idee bună este şi să-ţi muţi bucătăria afară. Poţi să împrejmuieşti curtea cu garduri vii înalte sau cu tufe decorative. În felul acesta creezi o atmosferă intimă şi poţi să iei masa afară sau chiar efectiv să găteşti. Nu este nimic pretenţios în această amenajare. Poţi crea astfel un colţ romantic, desprins parcă din filme.

Pavajul poate fi sub formă de cercuri decorative

Nu numai moblierul şi plantele creează o astfel de atmosferă, dar şi pavajul.

Într-o grădină cu gazon, pavajul poate fi sub formă de cercuri decorative, care în anumite zone se întrepătrund.

Picnic în grădina sălbatică

Grădina sălbatică poate deveni locul preferat al familiei pentru picnic. Ierburile înalte şi copacii îi pot da o notă graţioasă, dar şi inedită.

Puteţi, de asemenea, să vă amenajaţi în grădină un mic paradis. În jurul foişorului plantaţi ferigi, dar şi plante cât mai exotice. Şi dacă vă îngrijoraţi că aşa ceva nu merge la noi, merită să ştiţi că sunt şi plante exotice care rezistă afară peste iarnă cu o mică protecţie de îngheţ. Aleea o puteţi pava cu pietriş şi nisip. În mod sigur vă veţi simţi în propria grădină ca pe o plajă.

Grădina copiilor

Credeaţi că e greu să vă bucuraţi copiii cu o grădină deosebită? Nu e chiar aşa! Secretul constă nu neapărat în alegerea speciilor de plante, cât în decoraţiuni. De fapt, cu cât vor găsi mai multe jucării amplasate în grădină, cu atât vor fi mai atraşi.

Iluminatul grădinii are un rol esenţial

Dar trebuie să recunoaştem că instalaţia de ilunimare a grădinii ocupă locul central. Aşadar, merită să investiţi bani şi energie în aşa fel încât să obţineţi efecte decorative surprinzătoare: boluri transparente; rozete colorate; panglici; fluturi sau orice alte obiecte care să vă înfrumuseţeze grădina.

Daţi un farmec aparte curţii şi amenajaţi un loc unde relaxarea să predomine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS