16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Petuniile, florile lunii mai

Petuniile sunt florile lunii mai. Luna mai este, tradițional luna în care acestea înfloresc. Acestea apar de la sfârţitul lunii aprilie şi rezistă până toamna,în funcție de condiţiile climatice și de temperatură.

Originare din America de Sud (Argentina, Brazilia), petuniile au cucerit Europa , relativ recent – spre începutul secolului al XIX -lea. Numite și flori de tutun, fiindcă sunt rude cu planta de tutun, sau florile verii ori florile cu o mie de culori. Petuniile sunt pline de flori de la începutul verii până la mijlocul toameni. Una din calităţile petuniilor sunt culorile florilor, extrem de variate și plăcute – de la alb, roz, galben, roşu, violet, albastru. Floarea înfloreşte în repetatea rânduri, dacă îi sunt asigurate un minim de condiții. Trebuie spus că petuniile sunt printre cele mai spornice și mai frumoase plante cu flori, extrem de rezistente și foarte puțin pretenţioase.

Petunia

Cum trebuie îngrijite petuniile

Petunia preferă spaţiile deschise, în plin soare (plantele suportă soarele direct toată ziua, dar au neapărată nevoie de soare cel puțin cel puţin 6-8 ore pe zi). Petuniile care stau la umbră vor face multe frunze și foarte puține flori. Plantele suporta destul de greu ploile abundente și vântul. Asta pentru că au tulpina foarte fragilă care se poate rupe destul de ușor. Petuniile iubesc solul nisipos, care se drenează bine și ușor, cu un pH neutru, bogat în substanţe nutritive.

Petunie curgătoare

Florile ofilite trebuie tăiate sau ciugulite, pentru ca planta să formeze noi și noi boboci. Petuniile trebuie îngrijite cu atenţie, să cureți planta de flori ofilite, frunze uscate și lăstari inutili. În plus este bine să ciupești vârfurile lăstarilor pentru o viitoare înflorire abundentă şi o ramificare bogată a tufelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS