5.6 C
Craiova
joi, 27 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăMagazinAutoApple ar putea investi peste 3 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei mașini electrice

Apple ar putea investi peste 3 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei mașini electrice

Acțiunile Kia Motors au crescut cu 14% după ce presa din Coreea de Sud a anunțat că Apple va investi 3,6 miliarde dolari la compania asiatică pentru dezvoltarea mașinii electrice a Apple. Se pare că mașina va fi construită la singura uzină Kia din SUA și ținta de început va fi 100.000 de mașini/an, scrie Bloomberg.

Presa scrie că pe 17 februarie se va semna înțelegerea între cele două companii. Producția de serie ar trebui să înceapă în 2024. Asta, deși trebuie spus că relatări din urmă cu 2-3 săptămâni indicau o țintă mai fezabilă anii 2027 sau 2028, potrivit HotNews.

Kia are din 2009 o uzină în West Point, Georgia

Kia are din 2009 o uzină în West Point, Georgia și sunt produse modelele Telluride, Sorento și Optima. Capacitatea anuală este de 340.000 de mașini și investițiile au fost de 1,1 miliarde dolari.

O parte dintre directorii de la Hyundai – Kia se opun ideii de a construi o mașină sub sigla Apple

O parte dintre directorii de la Hyundai – Kia se opun ideii de a construi o mașină care să fie vândută sub sigla Apple. Discuțiile sunt departe de finalizare, spuneau la final de ianuarie surse citate de Reuters. Hyundai – Kia a mai discutat cu Apple și în 2018, dar nimic nu s-a concretizat.

Brandul Hyundai ar putea avea de pierdut fiindcă Apple va vrea să decidă aproape total

Oficiali de la compania asiatică spuneau că brandul Hyundai ar putea avea de pierdut. Asta fiindcă Apple va vrea să decidă aproape total și Hyundai va ajunge să fie pe planul doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Acces la educatie în mediul on-line pentru elevii din...

Comuna Desa, în calitate de beneficiar, derulează, incepand cu...

ȘTIRI GdS