10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoRomânii au cumpărat sute de maşini de lux în pandemie

Românii au cumpărat sute de maşini de lux în pandemie

Pandemia sau previziunile economice sumbre nu i-au împiedicat pe români să achiziţioneze mașini de lux sau modele supersport. Luna trecută, în țara noastră au fost înmatriculate zeci de astfel de modele. Luând în calcul perioada ianuarie-august, aproape 300 de astfel de mașini au fost înmatriculate în România, arată datele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Un model Bentley a fost înmatriculat în august în România, dar numărul total, de la începutul anului, este de 13 unități, potrivit digi24.ro. Totodată, au fost înmatriculate două modele Ferrari (14 de la începutul anului); 3 Lamborghini (24 de la începutul anului); 3 Maserati (8 unități de la începutul anului); 26 de Porsche (228 de la începutul anului) și 1 Rolls-Royce (6 de la începutul anului).

Cu toate acestea, comparativ cu primele 8 luni din 2019, în primele 8 luni din 2020 au fost înmatriculate mai puține modele din toate mărcile de mai sus, excepție făcând Rolls-Royce. Acesta a avut o creștere de 100%.

În România au fost înmatriculate luna trecută 8 modele electrice Tesla

Totodată, luna trecută au fost înmatriculate în România și 8 modele electrice Tesla (39 de la începutul anului). Spre deosebire de primele 8 luni din 2019, în perioada ianuarie-august 2020 creșterea înmatriculărilor Tesla a fost de aproape 300%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS