11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoGrilă cu camere video, radare și senzori pentru BMW iNext

Grilă cu camere video, radare și senzori pentru BMW iNext

BMW a dezvăluit o serie de detalii despre grila SUV-ului electric iNext, care va integra camere video, radare și alți senzori pentru funcții autonome de nivelul 3 din 5. BMW va începe anul viitor producția SUV-ului electric iNext, despre care presa internațională susține că ar putea primi numele iX în versiunea de serie.

Potrivit automarket.ro, până în prezent, constructorul german a publicat o serie de imagini sub camuflaj cu prototipuri iNext din timpul unor teste desfășurate într-o diversitate de medii.

Într-un material în care promovează în special uzină de la Landshut (Germania), acolo unde vor fi produse numeroase componente pentru iNext, BMW oferă primele detalii despre grila noului model.

Dacă la modelele cu motoare cu combustie internă grila are un rol esențial pentru răcirea componentelor, în cazul unui model electric precum iNext va căpăta o importanță majoră din perspectiva sistemelor autonome.

Grilă cu camere video, radare și senzori pentru BMW iNext

Astfel, grila va integra camera video, radare și numeroși alți senzori care sunt necesari pentru sistemele autonome. De altfel, constructorul german a menționat anterior că versiunea de serie a lui iNext va avea funcții autonome de nivelul 3 din 5.

Pentru moment, BMW nu a oferit alte detalii concrete despre versiunea de serie a lui iNext, cu excepția faptului că aceasta va avea o autonomie de până la 600 de kilometri, stabilită pe baza protocolului WLTP.

BMW iNext va fi produs la uzina Dingolfing (Germania) începând de anul viitor, când probabil va avea loc și prezentarea oficială a modelului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS