8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoSituaţie incertă la Volkswagen. S-a anulat proiectul noii uzine din Turcia

Situaţie incertă la Volkswagen. S-a anulat proiectul noii uzine din Turcia

Situaţia incertă legată de noua uzină Volkswagen care trebuia concepută în Turcia continuă. Potrivit unor surse citate de publicația germană Automobilwoche, Volkswagen a anulat proiectul noii uzine. Inițial, pentru câștigarea acestei investiții majore s-au bătut România, Bulgaria și Turcia, dar ultima dintre ele a avut câştig de cauză

Proiectul unei noi fabrici Volkswagen în sud-estul Europei a aprins interesul mai multor guvernanți din România, Bulgaria și Turcia. Aceștia au făcut mai multe oferte pentru a determina grupul german să relocheze pe teritoriul lor producția modelelor VW Passat și Skoda Superb, anunţă Promotor.

Pe final de an nu s-a mai vorbit de investiția Volkswagen într-o nouă fabrică dintr-o altă zonă și părea că Turcia a câștigat competiția, iar construcția fabricii a intrat în linie dreapta. Proiectul a fost însă contestat puternic de sindicatele din industria auto germană.

Fabrica Volkswagen din Slovacia ar fi preferată acum pentru producerea Passat și Superb. Surse din cadrul Grupului Volkswagen au confirmat acum pentru Automobilwoche că planurile pentru viitoarea fabrică din Turcia au fost anulate.

Noua unitate de producție ar fi trebuit să fie construită în Turcia, la Emden, lângă Izmir. Ea ar fi trebuit să aducă 4.000 de locuri de muncă și o investiție de peste 1,3 miliarde de euro.

Uzina Volkswagen va livra maşini pe piaţa locală, dar şi către ţările din Europa de Est, inclusiv Rusia, precum şi din Orientul Mijlociu. Fabrica va funcţiona sub brandul VW, iar două treimi din producţie va fi reprezentată de VW Passat. 

Citeşte şi: BMW a prezentat noua ediție specială Golden Thunder pentru Seria 8

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS