14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoDacia a prezentat Spring, prima sa mașină electrică

Dacia a prezentat Spring, prima sa mașină electrică

Dacia a prezentat primul său showcar electric, Spring, modelul mini de oraș urmând a fi lansat în 2021 în versiunea de serie. Mașina cu cinci uși are 3,73 metri lungime, cu 34 de cm mai puțin decât Sandero. Dacia Spring prefigurează cea mai accesibilă mașină 100% electrică din Europa, spune Dacia.

A new Dacia rEVolution

Dacia Spring electric se înscrie în viziunea Grupului Renault de a oferi o mobilitate durabilă, accesibilă tuturor, respectând valorile și filozofia mărcii Dacia. Acest showcar prefigurează un model de segment mini cu 5 uși și 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică. Spațios, vehiculul afișează atributele recunoscute ale mărcii : simplitate, robustețe și accesibilitate.

Ușoară și compactă, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane. Modelul de serie va fi disponibil în 2021.
Pentru a reuși această nouă revoluție, Dacia profită de experiența de 10 ani a Grupului Renault, pionier și lider în materie de mobilitate electrică.

Un mini electrizant

Caroseria de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, beneficiază de protecții laterale și de scuturi integrate în barele față și spate. Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălțată și de prezența barelor de pavilion. Showcar-ul Dacia Spring este un vehicul de segment mini electric și electrizant. Dimensiunile sale reduse îl recomandă ca soluția ideală pentru o utilizare zilnică fără griji.

O atenție deosebită a fost acordată blocurilor optice. În partea frontală, farurile100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia.
Partea frontală a showcar-ului Spring, cu noua semnătură luminoasă și cu profilul specific al capotei și al calandrului, exprimă robustețe.

Dacia Spring are la bază micul SUV Renault K-ZE care a fost lansat în China unde costă de la 8.000 de euro. În Europa, Dacia electrică va costa probabil de la 15.000 de euro.

Dacia Spring trebuia să fie prezentată la Salonul Auto de la Geneva, însă evenimentul a fost anulat din cauza coronavirusului COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS