3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoGeneral Motors a primit licență pentru testarea Cruise Origin

General Motors a primit licență pentru testarea Cruise Origin

General Motors a primit aprobarea autorităților americane pentru a efectua teste cu mașini autonome care să transporte pasageri pe drumurile publice. Prototipul electric Cruise Origin va fi testat în California, iar un șofer de siguranță va fi în permanență la bord, notează Automerket.

La începutul acestui an, GM a dezvăluit prototipul unui vehicul electric și autonom, care a fost dezvoltat împreună cu Honda. Denumit “Cruise Origin”, vehiculul ar putea fi folosit în cadrul unui serviciu de ride-hailing cu mașini autonome, care să concureze cu Uber sau Lyft.
Ulterior, americanii au primit autorizația să efectueze teste cu aceste vehicule autonome și să transporte pasageri pe drumurile publice.

Divizia Cruise susține că testele vor fi desfășurate pe teritoriul statului California, iar vehiculele vor avea în permanență un șofer de siguranță la bord.
Constructorul american speră că rezultatul testelor le va permite apropierea cât mai rapidă de momentul lansării oficiale și de intrarea în producție. Cruise Origin va fi lansat inițial în San Francisco, orașul ce găzduiește sediul Cruise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS