13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoCum recuperăm certificatul reţinut de poliţişti pentru lipsa ITP

Cum recuperăm certificatul reţinut de poliţişti pentru lipsa ITP

Poliţiştii de la rutieră pot reţine certificatul de înmatriculare în mai multe situaţii. În două dintre ele, şoferii sunt nevoiţi să treacă pragul unei reprezentanţe RAR pentru a intra în legalitate. Este vorba de reţinerea certificatului de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau pentru lipsa ITP.

Reprezentanţii Registrului Auto Român(RAR) susţin că, în cele două situații, şoferii trebuie să ajungă la o reprezentanță teritorială RAR.

„Dacă certificatul de înmatriculare a fost reținut pentru defecțiuni tehnice, după remedierea problemelor tehnice semnalate, vehiculul trebuie prezentat la una dintre reprezentanțele teritoriale ale Registrului Auto Român pentru verificarea subansamblelor/sistemelor la care au fost constatate defecțiuni. După ce se constată remedierea defecţiunilor, reprezentantul RAR va menţiona acest lucru pe originalul dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare. Dovada înlocuitoare cu înscrisul respectiv permite redobândirea certificatului de înmatriculare”, spun reprezentanţii RAR.

Cum recuperăm certificatul reţinut pentru lipsa ITP

De asemenea, dacă certificatului de înmatriculare a fost reţinut pentru expirarea valabilităţii ITP, verificarea tehnică se face numai la RAR. Reprezentanţii RAR mai susţin că nu trebuie ignorate ultimele prevederi legale.

„Pentru prezentarea vehiculului la RAR, trebuie să țineți seama că, în conformitate cu ultimele modificări ale Codului Rutier, pentru vehiculele înmatriculate în România, în momentul în care valabilitatea ITP expiră, în mod automat se suspendă înmatricularea vehiculului respectiv, iar vehiculul nu mai are drept de circulație pe drumurile publice”, au mai explicat reprezentanţii RAR.

Acţiuni RAR în trafic

Ultima acţiune în trafic a poliţiştilor şi inspectorilor RAR din Dolj a avut loc luni. În urma acţiunii au fost retrase 16 certificate de înmatriculare, cele mai multe pentru defecţiuni tehnice. „În cadrul acţiunii au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenţionale. 30 dintre acestea au vizat defecţiuni tehnice. Valoarea sancțiunilor aplicate de poliţişti depăşeşte suma de 15.000 lei. Ca măsuri complementare, au fost reţinute 7 permise de conducere şi au fost retrase 16 certificate de înmatriculare”, au precizat poliţiştii doljeni.

SursaRAR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS