9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord, parteneriat cu Volkswagen şi Amazon pentru maşinile electrice

Ford, parteneriat cu Volkswagen şi Amazon pentru maşinile electrice

Ford va încheia un parteneriat surpriză cu Volkswagen şi chiar cu Amazon pentru a desena viitorul electric al industriei auto, informează Playtech.ro. Cele trei mari companii le vor oferi clienţilor soluţii de încărcare rapidă a autoturismelor electrice. Acestea vor fi amplasate atât pe drumuri şi autostrăzi, cât şi la locuinţele şoferilor. Ford, Volkswagen și Amazon vor să construiască o rețea de stații de încărcare. Proiectul e gândit pentru America de Nord, dar, dacă are succes, are toate șansele să fie extins.


Al doilea cel mai mare producător auto din America, Ford, vrea să investească nu mai puțin de 11 miliarde de dolari în autoturisme electrice. Vrea ca până în 2022 cea mai mare parte din venituri să vină din această zonă. Rețeaua de stații de încărcare pentru mașinile electrice va fi cea mai mare din America din Nord și va cuprinde nu mai puțin de 12.000 de locații. Practic, vor fi 35.000 de prize de încărcat puse la dispoziția celor care dețin mașini electrice.
În tot acest proiect, Ford și Volkswagen se vor ocupa de stațiile de încărcare pe care americanii le vor găsi pe marginea drumurilor și a autostrăzilor. Amazon intervine acolo unde are mai multă experiență. Adică în spațiile de locuit. Rețelele care se vor regăsi acasă la șofer vor fi dezvoltate cu ajutorul tehnologiei companiei lui Jeff Bezos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS