22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoRenault vrea să producă baterii pentru mașini electrice în Europa

Renault vrea să producă baterii pentru mașini electrice în Europa

Renault este interesată să producă în Europa bateriile necesare pentru mașini electrice, în cadrul proiectului comun anunțat anterior de Franța și Germania, scrie automarket.ro

Renault  și-a anunțat intenția de a produce baterii pe teritoriul european, însă numai în cazul în care această strategie va fi eficientă din punct de vedere al costurilor.

Suntem în favoarea proiectului, singura condiție este să identificăm un plan economic viabil. Trebuie să aibă sens din punct de vedere economic, a declarat Jean-Dominique Senard, președintele celor de la Renault.

Renault în Europa. Volkswagen și BMW în Asia

Franța și Germania au pus în luna aprilie bazele unui proiect european pentru producția de baterii pentru mașini electrice în cele două țări. Primul producător major care a aderat la noul proiect a fost Grupul PSA Peugeot-Citroen, Renault fiind ultimul din lista marilor producători.

Germania a anunțat ulterior că ar putea realiza o nouă colaborare care să implice constructorul BMW alături de producătorii de baterii BASF, Varta și BMZ.

Volkswagen a demarat un proiect-pilot pentru dezvoltarea și producția proprie de baterii pentru mașini electrice, iar producția de serie este programată să înceapă în 2023-2024, în orașul german Salzgitter.

În prezent, constructorii europeni au ca furnizori de baterii producători precum CATL (China), LG Chem și Samsung (Coreea de Sud). Franţa şi Germania vor să limiteze dependența de constructorii asiatici.

Ana-Maria Prisecaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS