22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoChinezii de la Chery ar putea construi mașini la fosta fabrică Nissan din Barcelona

Chinezii de la Chery ar putea construi mașini la fosta fabrică Nissan din Barcelona

Compania chineză Chery este aproape de o înțelegere cu guvernul Spaniei pentru a construi mașini în această țară. Mașinile mărcii asiatice vor fi produse la fosta uzină Nissan din Barcelona, Spania.

În viitorul apropiat, compania chineză Chery va începe să producă mașini în Spania, tansmite Automarket. Pentru moment, constructorul asiatic poartă discuții pe această temă cu guvernul spaniol. Este de așteptat ca planurile mărcii chineze să fie aprobate în scurt timp, potrivit ministerului industriei din Spania.

Chery va produce mașini noi la fosta uzină Nissan din Barcelona. Fabrica a fost închisă de constructorul japonez în 2021 și a fost ulterior preluată de companiile locale EV Motors, Grupul QEV și constructorul de motociclete electrice Silence. În luna martie a acestui an, EV Motors a preluat uzina în întregime și intenționa să o transforme într-un hub pentru viitoare mașini electrice.

Mai mulți membri ai guvernului regional din Catalonia au purtat discuții pe această temă în China, iar discuțiile ar fi dat rezultate pozitive. Odată cu reînființarea uzinei, vor fi disponibile 1.600 de locuri de muncă, pierdute după plecarea celor de la Nissan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS