13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCâștigătorul Oscarului David Seidler, scenaristul filmului „Discursul regelui“, a murit

Câștigătorul Oscarului David Seidler, scenaristul filmului „Discursul regelui“, a murit

David Seidler, cunoscut pentru scenariul cu care a câștigat Oscarul, din The King’s Speech, a murit la vârsta de 86 de ani.

Scenaristul născut la Londra, care a avut o bâlbâială în copilărie, a fost inspirat să scrie despre povestea adevărată a regelui George al VI-lea. Posturile americane au raportat că scriitorul britanic a murit sâmbătă, în timpul unei excursii de pescuit la muscă în Noua Zeelandă, potrivit managerului său, Jeff Aghassi.

Aghassi a spus: „David a fost în locul pe care l-a iubit cel mai mult din lume, Noua Zeelandă. Făcea ceea ce i-a oferit cea mai mare pace, adică pescuitul la muscă. Dacă i s-a oferit șansa, este exact așa cum ar fi scris-o el.”

Seidler a câștigat premiul Oscar și Bafta pentru cel mai bun scenariu original pentru această dramă istorică. Colin Firth a primit Oscarul pentru cel mai bun actor pentru Discursul regelui în 2011, potrivit The Guardian. Filmul a primit Oscarul și pentru cel mai bun film . A câștigat premiul pentru cel mai bun film britanic la Bafta.

Seidler a scris mai multe filme pentru televiziune, printre care „Onassis: The Richest Man in the World” (1988), cu Raul Julia în rolul magnatului grecesc Aristotel Onassis.

De asemenea, a co-scris și drama de comedie a lui Francis Ford Coppola, din 1988, Tucker: The Man and His Dream.

Alte scenarii scrise de Seidler sunt:

  • „Whose Child Is This? The War for Baby Jessica” (1993),
  • „Dancing in the Dark” (1995),
  • „Come on, Get Happy: The Partridge Family Story” (1999),
  • „By Dawn’s Early Light” (2001).

Citește și: IPJ Dolj cheltuie într-un an până la 700.000 de lei pentru reparația și întreținerea mașinilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS