20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Casa lui Moș Crăciun din Senorbi acoperită cu zeci de mii de LED-uri

(VIDEO) Casa lui Moș Crăciun din Senorbi acoperită cu zeci de mii de LED-uri

-

În orășelul italian Senorbi, din insula Sardinia, poți respira cu adevărat aerul de Crăciun. Aici există o casă specială care are grijă să înveselească oamenii, nu doar localnicii, ci și a tuturor locuitorilor din Cagliari. Indiferent de vârstă, oamenii decid să meargă în oraș chiar și doar pentru o fotografie de postat și distribuit.

Este casa lui Ignazio Spiga, proprietarul companiei Imeco s.a.s, care se ocupa de ingineria plantelor. „Este un obicei de familie. Ador Crăciunul și din moment ce am mijloace materiale este o bucurie pentru mine. Mă consider norocos”, explică Spiga. Casa antreprenorului este plină de luminițe care se văd printre care copaci și vegetația din jur. Este inevitabil ca toți trecătorii să nu se oprească.

O atmosferă care amintește de cartierele caselor independente americane din filme și pe care mulți ar trebui să o aibă, dar nu pot.

Mii de leduri crează o atmosferă de vis

„Sunt 55 de mii de LED-uri aprinse – zi și noapte – pentru că le aprind datorită sistemului fotovoltaic” explică antreprenorul . El subliniază că cheltuiala nu este atât de mare pentru cei care pot și au pasiune de Crăciun.

„Am cheltuit 120 de euro timp de doi ani”.

În orașul Senorbì este cu adevărat că iluminarea casei lui Spiga este acum un obicei așteptat de iubitorii de Crăciun. Există trei obiective mari de vizitat:

  • mai întâi casa lui Ignazio Spiga,
  • apoi Biserica,
  • în cele din urmă Piazza Italia.

Cu siguranță că lucrarea „casei luminate” nu se poate repeta atât de ușor, dar Spiga răspunde astfel la întrebare: „Da, mi-ar fi plăcut ca cineva să treacă în spatele ideii de a continua tradiția” și cine știe, de ce nu, Senorbi, să devină o destinație turistică de Crăciun în urma caselor iluminate din Brooklyn. Între timp, chiar și zilele astea, când ledurile sunt aprinse, în afara „casei luminilor” e coadă, potrivit www.unionesarda.it.

Citește și: Administratorul unui liceu din Neamț a fost torturat până la moarte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Momente inedite la Paris! Nadia Comăneci a dus Flacăra...

Update: Seara s-a încheiat cu un show plin de...

ȘTIRI GdS