2.8 C
Craiova
sâmbătă, 9 decembrie, 2023
Știri de ultima orăMagazinJoe Biden împlinește 81 de ani

Joe Biden împlinește 81 de ani

Poate că glumește pe seama acestui lucru sau îl folosește ca pe un semn de înțelepciune, dar Joe Biden, care luni împlinește 81 de ani, este conștient că vârsta este principalul său handicap cu un an înainte de alegerile prezidențiale, scrie agenția AFP, citată de boursorama.com.

Într-un discurs recent ținut în fața muncitorilor din industria auto, președintele american a ridiculizat îngrijorările legate de forța sa fizică și de acuitatea sa mentală.

Când cineva a căzut la pământ, cu zgomot, în timpul discursului său, el a întrebat mai întâi: „Sunteți bine?”, înainte de a spune: „Vreau ca presa să știe că nu am fost eu”.

Aceasta a fost o referire la unele dintre căzăturile minore pe care le-a suferit în public, ale căror imagini au făcut înconjurul lumii.

Biden, cel mai în vârstă președinte din istoria Americii

Democratul este deja cel mai în vârstă președinte din istoria Americii și, dacă va câștiga un al doilea mandat, așa cum intenționează, va avea 86 de ani când va părăsi Casa Albă.

Biden are o stare de sănătate bună, potrivit ultimului său control medical din februarie, dar a vota pentru el înseamnă să pariezi că va rămâne așa, la o vârstă deja înaintată.

Dar, dacă e să dăm crezare sondajelor, americanii nu sunt încântați de acest pariu.

Un sondaj recent realizat de Siena Institute în șase state americane cheie, și publicat de New York Times, arată că 71% dintre alegători consideră că Biden este prea bătrân pentru a fi președinte.

Doar 39% au spus același lucru despre fostul președinte Donald Trump, care la 77 de ani nu este cu mult mai tânăr. Cu toate acestea, întrebările privind facultățile mentale ale republicanului, favorit în alegerile primare ale partidului său, au crescut în ultima vreme.

Citeşte şi: Minor arestat pentru furtul unui autoturism din care a sustras și o sumă de bani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS