16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

Cremă de cafea

Ingrediente: 80 g cafea (circa 6 cești clasice), 5 lingurițe de zahăr, 320 ml smântână pentru frişcă 

Mod de preparare:

Se prepară cafeaua (concentrată, în stil italian) şi se toarnă într-un castron mic. Se adaugă zahărul şi se amestecă până se dizolvă. Se lasă să se răcească în bol. Se acoperă cu folie alimentară şi se dă la frigider aproximativ două ore. 

Într-un vas răcit în prealabil se bate cu un mixer smântâna pentru frişcă. Când începe să se îngroaşe, se toarnă încet cafeaua foarte rece, de la frigider.

Dacă nu vreţi o cremă prea groasă, opriți-vă din mixat înainte ca frișca să se bată complet.

Acoperiţi iar cu folie de plastic și dați din nou la frigider. Lăsaţi să se odihnească măcar o oră înainte de servire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS