16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinVacanță în alte locuri din Europa cu aproximativ aceiași bani ca-n Grecia

Vacanță în alte locuri din Europa cu aproximativ aceiași bani ca-n Grecia

Mulţi români şi-au ales deja o vacanță şi poate chiar deja s-au bucurat de ea. Însă, există încă mulţi oameni care îşi pregătesc vacanţele în această perioadă. Foarte mulți aleg plajele din Grecia. Însă dacă vrei să-ți faci o vacanţă în alte locuri din Europa cu aproximativ aceiași bani, există mai multe opțiuni. Italia, Spania, la Portugalia sau Croația oferă vacanţe de vis.

Grecia rămâne în topul preferințelor românilor

Un studiu făcut de vola.ro arată că 78% dintre români preferă o vacanță în Europa. Grecia rămâne pe primul loc în topul preferințelor lor, atât pentru curățenie și preț, cât și pentru calitatea serviciilor, scrie Hotnews.

Nu e de mirare, având în vedere că Grecia este pe locul 2 în lume în programul Blue Beach Flag, ediția 2023, un simbol internațional pentru plajele care îndeplinesc anumite standarde de siguranță, curățenie și conștientizare a mediului, stabilite de Fundația pentru Educație de Mediu (FEE), un ONG care gestionează programul încă din 1987.

Practic, Grecia deține aproximativ 15% dintre plajele premiate, mai exact 617, plus 18 porturi de agrement și șase ambarcațiuni turistice. Grecia este și foarte aproape de țara noastră (maximum două ore ajungi în orice localitate). Acesta este motivul pentru care peste 88% dintre turiști aleg în 2023 să călătorească cu avionul, în detrimentul mașinii.

Topul destinaţiilor din Grecia

În topul destinațiilor preferate se numără Kos, Corfu, Chania (Creta), Kefalonia, Rodos și Heraklion (Creta). Cât despre timpul pe care-l petrec aici, majoritatea optează pentru vacanțe de cel puțin șapte zile. În general, alături de familie și cei mici.

De exemplu, o vacanță în Halkidiki, cu transport propriu, în perioada 1-8 iulie, începe de la 556 de euro pentru o cameră dublă pentru două persoane, cu mic dejun inclus, la un hotel de 3* în stațiunea Agia Paraskevi, pe brațul Kassandra.

La partea de buget alocat biletelor de avion, conform vola.ro 53% vor să cheltuiască între 100 și 300 de euro pentru un zbor dus-întors. De asemenea, 36% își doresc prețuri de sub 100 de euro.

Când vine vorba de un buget total pentru o vacanță, 35% dintre români plănuiesc să cheltuiască între 200 și 600 de euro de persoană pentru o vacanță în afara țării, așa cum informează un studiu Visa.

Vacanță la prețuri rezonabile pe plajele europene

Pentru început, am făcut și câteva simulări de zboruri* și cazări pentru destinații europene, unde poți să mergi să faci plajă.

Catania, Sicilia: în perioada 8-14 iulie, un zbor direct cu Ryan Air costă 594 lei, pentru o călătorie dus-întors, în timp ce un apartament din centrul Taorminei costă 1135 de euro pentru două persoane.

Apropo de asta, Taormina este un fel de bijuteria Siciliei, desprinsă parcă din povești, cu plaje cu ape turcoaz și străduțe pe care să te pierzi, cu tot felul de terase și magazine. Odată aterizat în Catania poți lua trenul până în Taormina – călătoria durează 50 de minute și costă 6 euro. Una dintre cele mai frumoase plaje pe care le vei descoperi aici se numește Isola Bella. Ajungi pe jos la ea din oraș, e o plajă cu pietriș, înconjurată de vegetație luxuriantă, cu ape cristaline.

Citeşte tot articolul pe Hotnews.

Citeşte şi: IntenCity, ziua 2 – GALERIE FOTO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS