22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUrme de dinozauri, descoperite după secarea unui râu din Texas

Urme de dinozauri, descoperite după secarea unui râu din Texas

Urme de dinozauri ce datează de aproximativ 113 milioane de ani au fost descoperite în Parcul Dinosaur Valley din Texas, după ce seceta severă a dus la secarea unui râu, a anunțat luni parcul într-un comunicat, citat de G4Media.

„Cele mai multe urme care au fost descoperite recent și în diferite părți ale râului din parc aparțin Acrocanthosaurus. Acesta era un dinozaur care avea, la vârsta adultă, o înălțime de aproximativ 4,5 metri și (cântărea) aproape șapte tone”, a declarat purtătorul de cuvânt al parcului, Stephanie Salinas Garcia, pentru CNN, într-un e-mail.

Cealaltă specie care a lăsat urme în parcul din Glen Rose, Texas, a fost Sauroposeidon, care ar fi avut o înălțime de aproximativ 60 de metri și ar fi cântărit aproximativ 44 de tone ca adult, a adăugat Garcia.

Urmele, ieşite la iveală după secarea râului

Seceta excesivă din această vară a făcut ca un râu din parc să se usuce complet în majoritatea locurilor, dezvăluind urmele – cel mai recent secret ascuns de mult timp, expus recent, deoarece corpurile de apă au secat din cauza condițiilor de secetă din întreaga lume.

În condiții meteorologice normale, urmele de dinozaur găsite în albia râului se află sub apă și sunt umplute cu sedimente, ceea ce le face mai puțin vizibile, a explicat Garcia.

„Faptul de a putea face aceste descoperiri și de a experimenta noi urme de dinozaur este întotdeauna un moment interesant în parc!” a adăugat Garcia.

Urmele de dinozauri, protejate de apa râului

Între timp, este de așteptat ca urmele să fie îngropate din nou, deoarece se anunță ploi, a spus Garcia, care a adăugat că acest proces ajută la protejarea urmelor de intemperiile naturale și de eroziune.

„Deși aceste urme de dinozaur mai noi au fost vizibile pentru o perioadă scurtă de timp, au adus minunea și entuziasmul de a găsi noi urme de dinozaur în parc”, a spus Garcia. „Dinosaur Valley State Park va continua să protejeze aceste urme vechi de 113 milioane de ani nu doar pentru generațiile prezente, ci și pentru cele viitoare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS