16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Protest inedit în Olanda împotriva restricțiilor anti-COVID

(VIDEO) Protest inedit în Olanda împotriva restricțiilor anti-COVID

-

Serviciile de înfrumusețare au fost oferite în muzeele și sălile de concert olandeze, în conformitate cu regulile COVID existente.

Zeci de muzee, teatre și săli de concerte din Țările de Jos au organizat un protest neobișnuit împotriva restricțiilor actuale legate de Covid-19, deschizându-și scenele pentru coafură, manichiură și sesiuni de gimnastică.

Unele afaceri, cum ar fi saloanele de coafură și manichiură, sălile de sport și magazinele neesențiale au fost recent redeschise după blocarea completă, în timp ce muzeele, teatrele, restaurantele și cinematografele au rămas închise. Mulți din sectorul cultural au pus la îndoială logica deciziei și, miercuri, au organizat un protest pentru a demonstra ceea ce consideră că este o situație absurdă. Au folosit hashtag-ul #OpenCultuur (Cultură deschisă) pentru a atrage atenția asupra demonstrațiilor de pe rețelele de socializare.

Coafură în sala de concerte

O sală de concerte importantă din Amsterdam, Concertgebouw, a postat fotografii și videoclipuri cu frizerii care ocupau centrul scenei și erau distrați de muzicieni în timp ce își tundeau clienții.

„Singurul mod de a asculta muzică clasică în Amsterdam (și cel mai epic mod de a vă tunde)”, se arată pe tweetul locației.
Cei care au luat parte la protest au subliniat că acțiunile lor nu au nimic de-a face cu o atitudine anti-vaccinare sau cu negarea Covid-19 – iar instituțiile respectau regulile pandemiei în ceea ce privește codurile QR, purtarea măștilor și distanțarea socială.

Manichiură în muzeu

Muzeul din Venclo, provincia Limburg, a ales să devină o sală de sport miercuri, spunând că propriul personal „și-a părăsit locul de muncă pentru o sesiune activă de Zumba”.

Între timp, colegii lor din renumitul Muzeu Van Gogh din Amsterdam, alături de unii membri ai publicului, s-au putut bucura de manichiură înconjurate de picturile artistului.

Deși unele dintre instituții, inclusiv una care oferă cursuri de yoga, au primit avertismente de la autorități, ziua de protest a fost în cele din urmă considerată un succes.
„Ne uităm înapoi la o zi de acțiune reușită! Tineri și bătrâni au făcut sport în multe muzee, atrăgând atenția asupra redeschiderii sectorului cultural. Din păcate, o serie de muzee au fost forțate să se închidă devreme”, a declarat Asociația Olandeză a Muzeelor ​​pe Twitter.

Guvernul olandez s-a angajat să reconsidere relaxarea restricțiilor pe 25 ianuarie, potrivit thepressunited.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Încep lucrările la Spitalul Regional Craiova! Ce firmă a...

Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a...

ȘTIRI GdS