10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinȘef al mafiei italiene, prins în Spania după 20 de ani cu ajutorul Google Maps

Șef al mafiei italiene, prins în Spania după 20 de ani cu ajutorul Google Maps

Un șef al mafiei italiene care a fugit timp de 20 de ani a fost arestat după ce a fost depistat pe Google Maps, potrivit BBC.

Gioacchino Gammino, de 61 de ani, a fost găsit în Galapagar, Spania, unde locuia sub numele de Manuel.
O fotografie Google Street View care arăta un bărbat care seamăna cu Gammino stând în fața unui magazin alimentar a fost cheia pentru urmărirea fugarului, spun anchetatorii.

Gammino își schimbase numele în Manuel
Gammino își schimbase numele în Manuel

Gammino a scăpat dintr-o închisoare din Roma în 2002. El a fost condamnat la închisoare pe viață în anul următor pentru crimă.

A fost membru al unui grup mafiot sicilian cunoscut sub numele de Stidda și a fost unul dintre cei mai căutați gangsteri din Italia.

L-au găsit și pe o pagină de Facebook

Poliția siciliană credea că Gammino se afla în Spania, dar fotografia cu el vorbind cu un bărbat în afara El Huerto de Manu, sau grădina lui Manu, a declanșat o anchetă imediată.
Identitatea sa a fost confirmată atunci când polițiștii au găsit o pagină de Facebook a unui restaurant acum închis, Cocina de Manu, care se afla în apropiere. A postat fotografii cu Gammino purtând haine de bucătar și a fost identificat după o cicatrice pe bărbie.

Restaurantul avea în meniu preparate siciliene.

Gammino va fi extrădat

Gammino a fost arestat pe 17 decembrie, însă detaliile despre capturarea sa au ieşit abia astăzi la iveală, fiind confirmate de procurorul de caz, Francesco Lo Voi. „Nu este ca şi cum ne petrecem zilele urmărind Google Maps pentru a găsi fugari”, a spus el pentru The Guardian. „Au fost multe investigaţii anterioare şi lungi, care ne-au condus în Spania. Eram pe un drum bun, iar Google Maps ne-a ajutat să confirmăm investigaţiile”.

Nu este prima dată când un mafiot este prins cu ajutorul internetului. În luna martie a anului trecut, Mark Feren Claude Biart a fost surprins în Caraibe după ce a apărut în câteva videoclipuri culinare de pe YouTube. Biart fugise din 2014, atunci când procurorii italieni au dispus arestarea sa pentru trafic de cocaină în Olanda.

După arestarea sa, el a spus poliției: „Cum m-ați găsit? Nici măcar nu mi-am sunat familia de 10 ani”.

Gammino se află în arest în Spania, iar poliția italiană speră să-l aducă înapoi în țară până la sfârșitul lunii februarie, a declarat Nicola Altiero, directorul adjunct al unității italiene de poliție anti-mafia, pentru agenția de presă Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS