17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinJaponia: Un ton, vândut la licitație cu 129.000 de euro

Japonia: Un ton, vândut la licitație cu 129.000 de euro

Un ton a fost vândut miercuri cu 128.879 de euro la Toyosu Market, la prima licitație tradițională a anului de la Tokyo, Japan Fish and Seafood Market. Acest preț confirmă o scădere pentru al treilea an consecutiv, ca urmare a pandemiei de coronavirus, potrivit www.zyri.net.

Era un exemplar de ton roșu de 211 kg, prins în orașul Oma, pe coasta Aomori, și care a fost achiziționat în ofertă comună de angrostul Yamayuki și grupul Onodera, proprietar al un lanț de restaurante de sushi care are o stea Michelin.

În 2021, un exemplar de ton roșu a fost vândut cu 159.165 de euro, în timp ce în 2020 au fost plătiți 1,5 milioane de euro, după o serie de aproape un deceniu de cifre record la care Covid-19 a pus capăt.

La ora cinci dimineața în această miercuri a sunat clopoțelul care a început oferta intensă de la Tokyo pentru cel mai bun ton proaspăt și congelat capturat în Japonia și în alte părți ale lumii.

Peştele premiat a fost livrat la un restaurant condus de Onodera

Ca măsură preventivă împotriva pandemiei, numărul de participanți la licitație a fost limitat pentru al doilea an.

Câteva ore mai târziu, peştele premiat a fost livrat la un restaurant condus de Onodera, în cartierul luxos Omotesando din Tokyo, pentru a fi tranşat public.

”Am participat la licitaţie în speranţa de a obţine cel mai scump ton, considerat aducător de noroc, şi de a-l servi clienţilor noştri pentru a-şi înveseli puţin anul nou, chiar dacă lumea noastră rămâne marcată de pandemie”, a declarat pentru bucătarul Akifumi Sakagami.

Cel mai scump ton va fi servit clienţilor din Japonia, dar şi celor care trec pragul restaurantelor companiei de peste ocean, inclusiv în Hawaii, New York şi Los Angeles, a adăugat el.

Iubitorii de sushi s-au adunat în faţa restaurantului de lux din Tokyo pentru a aştepta să le vină rândul la râvnitul peşte. ”Îmi place tonul”, a declarat Junko Kawabata, de 78 de ani, arătând cu mândrie un bilet numerotat conform căruia urma să fie prima clientă. ”Abia aştept să mănânc o porţie”, a spus ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS