29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNou-născut abandonat, salvat de câini maidanezi, în India

Nou-născut abandonat, salvat de câini maidanezi, în India

Povestea unei fetiţe din India, abandonată imediat după naştere şi care a fost salvată de mai mulți pui de câine, a emoționat o lume întreagă. Puii i-au ținut de cald bebeluşului până a fost găsit de un localnic, scrie Digi24.

Bebelușul din provincia Chattisgarh, India a fost abandonat de mama care nu-l dorea, iar autoritățile l-au găsit înconjurat de mai mulți pui de câine. Potrivit polițiștilor, mama puilor i-a pus pe micuți lângă nou-născut atunci când l-a găsit, pentru a-l ajuta să treacă peste noapte rece. Aceștia au stat lipiți de copil și l-au ajutat să-și mențină temperatura corpului constantă.

Copilul fusese părăsit în timpul nopții, fără nicio îmbrăcăminte și cu cordonul ombilical încă atașat. Potrivit rapoartelor, bebelușul, acum numit Akanksha, a fost găsit de o căţea fără stăpân, care a avut grijă de el, împreună cu puii ei, până a doua zi, când un localnic l-a auzit plângând.

„Căldura cățeilor și a mamei lor a ținut acest nou-născut în viață. Temperatura scade foarte mult noapte, mai ales acum, că este decembrie. Trebuie să recunoaștem că bebelușul a avut noroc”, a declarat un localnic.

Bărbatul l-a auzit pe bebeluș plângând și a mers imediat să verifice. Acesta a fost găsit complet nevătămat, fiind protejat de o cățelușă și de puii ei. Bărbatul a informat imediat o organizație, care ulterior a anunțat poliția. Bebelușul a fost preluat de către Child Line Project și examaminat de medici la un spital local.

„La 11 dimineața, am văzut că în satul nostru este o fetiță nou-născută care plângea și zăcea alături de căței. Am intrat în panică și am informat departamentul de sănătate înainte ca nou-născutul să fie dus la spital pentru un control suplimentar”, a declarat bărbatul care a găsit bebelușul.

„Nu sunt părinți, sunt niște criminali. Este un miracol că nou-născutul a supraviețuit, mai ales că mulți câini vagabonzi pot fi răi în toiul nopții”, a spus un alt localnic.

O anchetă este în desfășurare, iar poliția îi caută pe părinții bebelușului. Şeful poliției din provincia Chhattisgarh, în care s-a petrecut întâmplarea, a declarat că este șocat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS