19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCare sunt oraşele lumii cu cei mai mulţi hoţi de buzunare

Care sunt oraşele lumii cu cei mai mulţi hoţi de buzunare

Turiştii care vizitează marile oraşe ale lumii sunt captaţi de atracţiile turistice şi nu mai sunt atenţi la genţi şi portofele.

Atunci când călătoresc în oraşe mari din lume, unul dintre cele mai importante lucruri de care turiștii trebuie să ţină cont sunt hoţii de buzunare. Sunt mai multe oraşe ale lumii în care turiştii trebuie să fie extrem de atenţi la buzunare, potrivit TripAdvisor.

Barcelona, pe locul întâi în topul oraşelor cu cei mai mulţi hoţi de buzunare

Barcelona, de exemplu, este pe locul întâi în topul oraşelor cu cei mai mulţi hoţi de buzunare. ​Las Ramblas, renumita stradă pietonală şi atracţie turistică populară, este o zonă de risc. De aceea, turiştii care ajung în acest oraș din Spania ar trebui să o evite sau să fie foarte atenţi când trec pe acolo, potrivit Independent.

Roma şi Florenţa sunt pe listă

Roma şi Florenţa, din Italia, sunt pe listă. Plină de repere istorice şi puncte de interes cultural, Roma atrage în fiecare an milioane de turişti. Din păcate, mulţimile care se fotografiază în faţa Coloseumului fac indirect o invitaţie hoţilor de buzunare care profită de neatenţia lor pentru a le lua telefoane, camere şi portofele. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Florenţa.

În Praga, pe străzile înguste şi pietruite hoţii fură cele mai multe bunuri

În Praga, din Republica Cehă, străzile înguste şi pietruite, străbătute de turişti în fiecare an, sunt zone în care hoţii fură cele mai multe bunuri.

Madrid este al doilea oraş spaniol de pe listă

Madrid este al doilea oraş spaniol de pe listă. Este un oraş aglomerat, în care turiştii pot întâlni mulţi hoţi. Fleamarketul El Rastro şi Metro sunt citate ca fiind unele dintre cele mai riscante locuri când vine vorba de hoţii de buzunare, dar muzeele sunt, de asemenea, locuri în care se pot fura bunurile turiştilor.

Mulţimile uriaşe care se adună lângă Turnul Eiffel, Luvru şi Metrou uşurează „munca” hoţilor

Parisul, capitala Franței, este pe listă, de asemenea. Mulţimile uriaşe care se adună lângă Turnul Eiffel, Luvru şi Metrou uşurează „munca” hoţilor de buzunare din acest oraş. Este important ca turiştii să fie atenţi la lucrurile lor atunci când se află în zonele aglomerate ale oraşului.

În Buenos Aires, hoţii de buzunare sunt cunoscuţi pentru „trucul muştarului”

KHY9TP Plaza de Mayo | Buenos Aires | Argentina

În Buenos Aires, Argentina, hoţii de buzunare sunt cunoscuţi pentru „trucul muştarului”: stropesc turiştii cu muştar pe spate, pete care arată ca excremente de păsări, iar un străin „prietenos” încearcă să îi ajute şi să îi cureţe, în timp ce le fură şi bunurile.

Atena este plină de monumente şi atracţii în aer liber

Atena, din Grecia, este plină de monumente şi atracţii în aer liber, ceea ce înseamnă foarte puţină securitate în cele mai aglomerate locuri ale oraşului.

În Hanoi, hoţii de buzunare pot fi întâlniţi la tot pasul

Hanoi, Vietnam: cartierul vechi din capitala Vietnamului este plin de monumente istorice şi arhitectură fascinantă, unde hoţii de buzunare pot fi întâlniţi la tot pasul.

Cum te poți feri de hoții de buzunare

Care sunt semnele la care trebuie să fim atenți pentru a nu deveni victimele hoților:

Nu țineți portofelul și nici alte bunuri de valoare în buzunarul de la spatele pantalonilor.
Fiți mereu atenți pe stradă în momentul în care o persoană străină se apropie, chiar dacă este copil sau vârstnic.
În mijloacele de transport în comun, evitați să stați în picioare în dreptul ușilor. Hoții vă pot smulge geanta, telefonul sau alte bunuri chiar înainte ca acestea să se închidă.

Unii hoți pot pretinde că sunt turiști rătăciți și vor încerca să deschidă o hartă mare în fața voastră, asigurând un scut pentru a fura din geanta victimei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS