13.3 C
Craiova
joi, 23 septembrie, 2021
Știri de ultima orăMagazinMaşina primită de prinţesa Diana cadou de logodnă, vândută la licitaţie

Maşina primită de prinţesa Diana cadou de logodnă, vândută la licitaţie

Maşina primită de prinţesa Diana din partea prinţului Charles drept cadou de logodnă a fost vândută la o licitaţie pentru mai mult de 52.000 de lire sterline, scrie News.ro.

Automobilul, un Ford Escort Ghia din 1981, a fost vândut cu aproximativ 22.000 de lire sterline mai mult decât era aşteptat.

Estimarea casei de licitaţii era de 30.000- 40.000 de lire sterline. Cu taxele adăugate, preţul de vânzare a fost de 52.640 de lire sterline.

Prinţesa Diana a primit maşina în mai 1981, cu două luni înainte ca cei doi să se căsătorească, potrivit casei de licitaţii Reeman Dansie. Ea a condus maşina până în august 1982.

Identitatea vânzătorului nu a fost dezvăluită

Automobilul, care nu mai fusese văzut în public de 20 de ani, a fost vândut marţi cu numărul de înmatriculare, vopseaua şi radioul originale. Indicatorul de viteză arată 83.000 de mile.

„Fordul a fost mijlocul de transport personal al prinţesei Diana în prima parte şi cea mai fericită a relaţiei ei cu prinţul de Wales şi există multe fotografii în care apare conducându-l şi chiar privindu-l din maşină pe prinţ jucând polo”, a transmis casa de licitaţii. 

Vânzătorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, este o femeie care a fost mare admiratoare a prinţesei Diana şi care a ţinut secretă originea maşinii chiar faţă de prietenii ei.

Fordul a fost vândut având pe capotă o broască argintie, copie a unui cadou primit de Diana din partea surorii ei, Sarah Spencer.

Nu este prima dată când un vehicul care a aparţinut prinţesei a fost vândut pentru o sumă impresionantă. Anul trecut, un Audi decapotabil a fost adjudecat contra sumei de 58.000 de lire sterline.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

26 de localități din Ilfov sunt în scenariul roșu

26 de localități, din cele 40, din Ilfov au...

ȘTIRI GdS